Αντιπολεμικά

Ισραηλινοί καλλιτέχνες καλούν τους μουσικούς της Eurovision να μην παίξουν στο Τελ Αβίβ

Με οριακή νίκη του ακροδεξιού Νετανιάχου, έναντι του «κεντρώου» απόστρατου στρατηγού Γκαντς, χωρίς κανένα κόμμα να κερδίζει πλειοψηφία, έληξαν οι πρόωρες εκλογές που προκάλεσε ο Νετανιάχου προκειμένου να αποφύγει τις εκλογές με καταδίκη του για διαφθορά. Οι επόμενες ημέρες θα επικεντρώνονται στο σχηματισμό κυβέρνησης – προκειμένου για το κόμμα Λικούντ με άλλα πιο ακροδεξιά και φανατικά θρησκευτικά ισραηλινά κόμματα. Ένα άλλο όμως γεγονός που ήδη απασχολεί τα μίντια είναι ο προσεχής διαγωνισμός της Eurovision.

Aπό τις 14 έως τις 18 Mαΐου θα διεξαχθεί στο Iσραήλ ο 64ος διαγωνισμός της Eurovision. H ακροδεξιά κυβέρνηση Nετανιάχου ήδη χρησιμοποιεί τον διαγωνισμό για να προβάλλει το ευρωπαϊκό προφίλ του κράτους του Iσραήλ, ενώ την ίδια στιγμή καταστέλλει βάρβαρα τις διαμαρτυρίες του παλαιστινιακού λαού στην Λωρίδα της Γάζας και ετοιμάζεται, ως έχει αναγγείλει, να προσαρτήσει στο Iσραήλ όλους τους ισραηλινούς εποικισμούς στη Δυτική Όχθη, εφόσον κερδίσει τις εκλογές της Tρίτης 9 Aπριλίου. Aυτό ισοδυναμεί με ανατίναξη κάθε προοπτικής για «δύο κράτη για δύο λαούς» που ήταν για πολλά χρόνια η πολιτική του Iσραήλ (και των HΠA).
Ένα χρόνο μετά την έναρξη της "Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής" χιλιάδων Παλαιστινίων που διεκδικούν το δικαίωμα στην επιστροφή τους στην ιστορική Παλαιστίνη, στη γη από την οποία εκδιώχθηκαν με τη βία, το αίμα ρέει άφθονο στο συνοριακό φράχτη Γάζας-Ισραήλ. Aπό τις 30 Μάρτη του 2018 μέχρι σήμερα καταμετρούνται 250 νεκροί εκ των οποίων 41 παιδιά, και 29.000 τραυματίες. Mόνο στις 30 Μάρτη του 2019, 40.000 διαδηλωτές βρέθηκαν και πάλι στο φράχτη- με αποτέλεσμα να δολοφονηθούν απ' τον ισραηλινό στρατό 3 ακόμη Παλαιστίνιοι και να τραυματιστούν εκατοντάδες.
Tαυτόχρονα, ο Nετανιάχου διακήρυξε ότι τα υψώματα του Γκολάν, που το Iσραήλ κατέχει από τον πόλεμο του 1967, αποτελούν εδάφη του Iσραήλ, παρά την απόφαση του OHE ότι είναι κατεχόμενα εδάφη που ανήκουν στη Συρία.
Στο πλευρό του, ο Nετανιάχου έχει τον φασίζοντα πρόεδρο των HΠA Tραμπ. Aλλά και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στον ένα ή στον άλλο βαθμό στηρίζουν το ισραηλινό κράτος που χτίστηκε ως προκεχωρημένο φυλάκιο του ιμπεριαλισμού για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας.
Στο πλευρό του Iσραηλινού κράτους και του ίδιου του ακροδεξιού Nετανιάχου βρίσκεται η κυβέρνηση Tσίπρα, η πιο φιλο-ισραηλινή κυβέρνηση της Eλλάδας από την ίδρυση του κράτους του Iσραήλ το 1948. Όπως σημειώνει η επίσημη ιστοσελίδα της ισραηλινής πρεσβείας στην Aθήνα «Τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες οι Ελληνο-ισραηλινές σχέσεις διανύουν μια χρυσή περίοδο καθώς η Αθήνα και η Ιερουσαλήμ έχουν σφυρηλατήσει έναν νέο στρατηγικό συνεταιρισμό.»
Mαζί με τον Nετανιάχου, τον δικτάτορα της Aιγύπτου Aλ Σίσι και την Kύπρο, η Eλλάδα έχει συστήσει μια επιθετική συμμαχία, υπό την αιγίδα των HΠA. Mάλιστα, η τελευταία συνάντηση κορυφής των τεσσάρων στο Iσραήλ έγινε με την παρουσία του "γερακιού" του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Πομπέο. Στην πραγματικότητα η Ελλάδα και οι σύμμαχοί της αποτελούν πιόνια της αμερικάνικης ιμπεριαλιστικής στρατηγικής στην περιοχή της Μέσης Ανατολής – πιόνια που θέτουν σε απειλή την ειρήνη στην περιοχή προσδοκώντας μερίδιο από τη λεία των πηγών ενέργειας και των οδών μεταφοράς της στην Ευρώπη.

Aντίθετοι με την ιμπεριαλιστική πολιτική και την ισραηλινή επεκτατική πολιτική καταπίεσης και καταδυνάστευσης του λαού της Παλαιστίνης, δεκάδες ισραηλινοί καλλιτέχνες εγείρουν φωνή διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους παλαιστίνιους συναδέλφους τους και στον παλαιστινιακό λαό.
Mε επιστολή τους οι ισραηλινοί καλλιτέχνες καλούν σε μποϋκοτάζ του φετινού διαγωνισμού της Eurovision. H επιστολή αναφέρει:

Αγαπητοί διαγωνιζόμενοι της Eurovision 2019,
Είμαστε ισραηλινοί καλλιτέχνες, μουσικοί, κινηματογραφιστές και συγγραφείς. Πολλοί από εμάς υπέγραψαν μια επιστολή που υποστηρίζει την παλαιστινιακή έκκληση για αλλαγή τόπου διεξαγωγής του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2019 από το Τελ Αβίβ. Και εξηγούμε το γιατί:
Εμείς, ως Εβραίοι Ισραηλινοί που επιθυμούμε να ζήσουμε σε μια ειρηνική, δημοκρατική κοινωνία, αναγνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει τρόπος να επιτευχθεί αυτό χωρίς να τερματιστεί η καταπίεση εκατομμυρίων Παλαιστινίων από την κυβέρνησή μας. Μια κοινωνία δεν μπορεί να θεωρηθεί δημοκρατική όταν επιβάλλει έναν στρατιωτικό νόμο σε εκατομμύρια πολίτες και όταν τους αρνείται τα βασικά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ψήφου. Πώς γίνεται σε μια δημοκρατία το ένα πέμπτο των ισραηλινών πολιτών, οι Παλαιστίνιοι Άραβες, να στερούνται ίσων δικαιωμάτων από το νόμο;
Οι νέοι μας, άνδρες και γυναίκες, είναι υποχρεωμένοι να υπηρετούν στον ισραηλινό στρατό κατοχής συμμετέχοντας στη διάπραξη κάθε είδους εγκλημάτων κατά των Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης της παράνομης πολιορκίας της Γάζας.
«Θα ζήσουμε για πάντα με το σπαθί», υποσχέθηκε ο φανατικός πρωθυπουργός μας Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Λοιπόν, δεν θέλουμε να ζήσουμε με το σπαθί! Θέλουμε να ζήσουμε μια φυσιολογική, ειρηνική ζωή χωρίς να καταπιέζουμε ή να υποτάσσουμε κανέναν. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να ενταχθούν σε έναν στρατό που ο περισσότερος κόσμος κατηγορεί για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
Στο ίδιο το Τελ Αβίβ, το Ισραήλ εκτοπίζει τους αυτόχθονες Παλαιστίνιους της Γιάφα χρησιμοποιώντας οικονομικά και νομικά μέσα, εκδιώκοντας οικογένειες, κατεδαφίζοντας σπίτια και διακόπτοντας τις χρηματοδοτήσεις σε ολόκληρες γειτονιές.
Ο διαγωνισμός της Eurovision θα διεξαχθεί στο κέντρο του Τελ Αβίβ, στα ερείπια του παλαιστινιακού χωριού al-Shaykh Muwannis, του οποίου οι κάτοικοι είχαν εκτοπιστεί βίαια και δεν τους επιτράπηκε ποτέ να επιστρέψουν.
Σκεφτήκαμε πολύ σοβαρά τις προγραμματισμένες σας εμφανίσεις. Από τη μία πλευρά, θα ήταν υπέροχο να ακούσουμε τη μουσική σας και τα μηνύματά σας. Από την άλλη πλευρά όμως, αυτό το μήνυμα θα παραδοθεί στο Τελ Αβίβ, το οποίο το Ισραήλ χρησιμοποιεί ως μέσο δημοσίων σχέσεων για να αποσπάσει τον κόσμο από την στρατιωτική του κατοχή, τις πολιτικές απαρτχάιντ και την εθνοκάθαρση ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Θα είναι ο τέλειος αντιπερισπασμός.
Εμείς, ως καλλιτέχνες, δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί όταν οι Παλαιστίνιοι συνάδελφοί μας υποφέρουν από τη φίμωση, την εξαθλίωση και τη βία, και σας ζητάμε να πάρετε θέση.
Οι Παλαιστίνιοι καλλιτέχνες σας παρότρυναν να αποχωρήσετε από την Eurovision και εμείς μαζί τους σας καλούμε να κάνετε το ίδιο, για χάρη τους και για το μέλλον μας.
Με εκτίμηση,
Aviad Albert, μουσικός
Shlomit Altman, καλλιτέχνις
Meira Asher, sound artist
Kerem Blumberg, σκηνοθέτις
Dror Dayan, σκηνοθέτης
Anat Even, σκηνοθέτις
Ohal Grietzer, μουσικός
Nir Harel, καλλιτέχνης
Avi Hershkovitz, σκηνοθέτης
Liad Hussein Kantorowicz, performance artist
Noki Katan, DJ
Jonathan Ofir, μαέστρος και βιολιτζής
Hagar Ophir, installation and performance artist
David Oppenheim, καλλιτέχνης, μουσικός
Michal Peleg, συγγραφέας
Nira Pereg, καλλιτέχνις
Timna Peretz, σκηνοθέτης
Sigal Primor, καλλιτέχνις
Danielle Ravitzki, μουσικός και visual artist
Ben Ronen, visual artist
Michal Sapir, musician, συγγραφέας
Anka Schneidermann, καλλιτέχνης
Yonatan Shapira, μουσικός
Eyal Sivan, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ
Eran Torbiner, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ
Eyal Vexler, art and cultural producer and curator
Oriana Weich, καλλιτέχνις

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ

Αποτελεί διακηρυγμένη θέση της ηγεσίας των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων η αναβάθμιση της αιματοβαμμένης στρατιωτικής συνεργασίας τους με το κράτος του Ισραήλ. Σε αυτό το πλαίσιο πληθαίνουν συνεχώς οι κοινές ασκήσεις, οι συν-εκπαιδεύσεις πιλότων, τα μνημόνια στρατιωτικής συνεργασίας. Χαρακτηριστική τακτική άσκηση, που πραγματοποιήθηκε και φέτος, στις 23 με 25 Οκτώβρη, στο Ισραήλ, αποτελεί η «White and Blue Glory», όνομα το οποίο της δόθηκε από τα χρώματα των σημαιών της Ελλάδας και του Ισραήλ, στην οποία συνεκπαιδεύονται οι στρατιωτικές δυνάμεις της αεροπορίας σε προσομοίωση ρεαλιστικών σεναρίων. Στην ίδια κατεύθυνση η άσκηση «Ηνίοχος», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2015, λαμβάνει χώρα πάλι αυτόν τον μήνα στην Ελλάδα με τη συμμετοχή διάφορων χωρών, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, το Ισραήλ (με αναβαθμισμένο επίπεδο της συμμετοχής) και η Κύπρος. Ο «Ηνίοχος» είναι μια τεράστια, διακλαδική, διακρατική στρατιωτική άσκηση με επιθετικά χαρακτηριστικά. Επί της ουσίας, πρόκειται για έναν εικονικό πόλεμο που εκπαιδεύει τους στρατιώτες στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών και παράλληλα τους προετοιμάζει για τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Στα εγκλήματα του Ισραήλ δεν υπάρχει μόνο η στήριξη των ΗΠΑ... Υπάρχει και η συμβολή και η στήριξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία φέρει ευθύνη για τα κατοχικά εγκλήματα του κράτους-δολοφόνο του Ισραήλ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο στις επιθέσεις της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον των Παλαιστινίων και όχι μόνο.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο της διακρατικής συνεργασίας εξυπηρετεί τα επεκτατικά σχέδια του Ισραήλ, με επίκεντρο την αντιπαράθεσή του με τον Λίβανο και την κατεχόμενη Παλαιστίνη για τις ΑΟΖ και τα κοιτάσματα που εποφθαλμιά και η εταιρεία ελληνικών συμφερόντων Energean Oil & Gas.
Το ελληνικό κράτος επιτίθεται σε κοινωνικούς αγώνες, διατηρεί στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και συγχρόνως αναλαμβάνει ρόλο χωροφύλακα, κάνει συμμαχίες, εξοπλίζεται, προωθεί τα συμφέροντα της εγχώριας αστικής τάξης μέσω και του επιθετικού άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου.
Ο άξονας αυτός καθιστά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την αστική τάξη και κράτος τους, συνενόχους των Ισραηλινών και των εγκλημάτων τους κατά των Παλαιστινίων και των άλλων λαών της Μέσης Ανατολής. Η συνεργασία πέραν από στρατιωτική είναι πολυεπίπεδη και προσφέρει οικονομικά οφέλη στην αστική τάξη και το κράτος της, οφέλη που απορρέουν από το αίμα των Παλαιστινίων, όπως η συνεργασία για τον αγωγό East Med και για την κατασκευή τραμ στην Ιερουσαλήμ από τη ΣΤΑ.ΣΥ και τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Καλούμε σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, την Πέμπτη 14/02 στις 18:00, εναντιωνόμενοι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την αστική τάξη και την εξωτερική τους πολιτική, προτάσσοντας τη διεθνιστική αλληλεγγύη στον ηρωικό αγώνα των Παλαιστινίων.
ΟΧΙ στον αιματοβαμμένο άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου!
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Διαδήλωση ενάντια στην εγκατάσταση πυρηνικών στη βάση του Αράξου και της Ανδραβίδας

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
Να κλείσουν οι βάσεις!

Διαδήλωση ενάντια στην εγκατάσταση πυρηνικών στη βάση του Αράξου και της Ανδραβίδας
• Συγκέντρωση στη βάση του Αράξου, Κυριακή 11/11 στις 11.30 π.μ.

Όλο και πιο σφιχτά δένει, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το λαό της χώρας στο άρμα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και αυτό γιατί συμφώνησε να μετατρέψει ακόμα περισσότερο την χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ, αναβαθμίζοντας και επεκτείνοντας τις νατοϊκές βάσεις.
Δεδομένης της ολοένα και εντεινόμενης κρίσης στις σχέσεις Τουρκίας - ΗΠΑ, η ξεδοντιασμένη από τη χρεοκοπία ελληνική αστική τάξη διεκδικεί να γίνει ο βασικός τοποτηρητής του ιμπεριαλισμού στη ΝΑ Μεσόγειο, μήπως κερδίσει κανά ξεροκόμματο από τους Αμερικάνους και τους Ευρωπαίους καπιταλιστές. Και αυτό τη στιγμή που τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η ΕΕ μαστίζονται από την πολιτική κρίση, ενώ πυκνώνουν μέρα - τη μέρα τα σύννεφα μίας νέας οικονομικής έκρηξης... Η συνδυασμένη οικονομική και πολιτική κρίση οδηγεί στην αύξηση της περικύκλωσης ενάντια σε Ρωσία και Κίνα. Στόχος τους είναι η επαναποικιοποίησή τους, με κάθε τρόπο, μαζί και με στρατιωτικά μέσα. Η Ελλάδα, αποτελεί γι' αυτούς ένα εργαλείο για την επίτευξη αυτού του στόχου. Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το έχει αυτό αποδεχθεί, ανοίγοντας το δρόμο για νέο ''σφαγείο'', μετά από εκείνο των Μνημονίων.

Η ψευτοαριστερή κυβέρνηση κάνει πλάτες στους ιμπεριαλιστές, με την συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία της γείτονος Μακεδονίας με στόχο την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. "Αντάλλαγμα" αποτελεί η επίδειξη εύνοιας από τους δανειστές για μία πιο ''ήπια'' μετα-μνημονιακή διαχείριση των εκρηκτικών κοινωνικών προβλημάτων που άφησαν πίσω τους τα Μνημόνια, αυτά που επέβαλαν οι ιμπεριαλιστές μαζί με τους ντόπιους καπιταλιστές.

Η επιστροφή στην κανονικότητα και την ανάπτυξη, του τέλους των μνημονίων είναι η είσοδος σε μια νέα φάση αφαίμαξης της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Η "διαπραγμάτευση" της κυβέρνησης με τους δανειστές για τη μη περικοπή των συντάξεων το 2019, την αύξηση του κατώτατου μισθού κλπ. δεν είναι παρά προπέτασμα καπνού για την νέα λεηλασία που ετοιμάζει η αστική τάξη το αργότερο μετά το τέλος των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων που έχουμε μπροστά μας το επόμενο έτος...

Ο λαός και η νεολαία δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά φιλοπολεμικά σχέδια και τη μετατροπή της σε χωροφύλακα του ιμπεριαλισμού, παρά την εμπλοκή σε ένα νέο πολεμικό σφαγείο. Κάθε άλλο! Το ζήσαμε τη δεκαετία του '90 με τους πολέμους στη Γιουγκοσλαβία. Δεν θα αφήσουμε να συμβεί ξανά !

Λύση δεν είναι ο εθνικισμός. Οι λαοί της περιοχής μας, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Ο κοινός τους εχθρός είναι οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις, οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ, η ντόπια και διεθνής αστική τάξη.

Χρειάζεται ο κοινός αγώνας, ενάντια στον κοινό ταξικό εχθρό. Απέναντι στα ανθρωποφαγικά πολεμικά σχέδια των κυβερνήσεων και της άρχουσας τάξης, να απαντήσουμε με τον επαναστατικό προλεταριακό διεθνισμό. Ο εχθρός βρίσκεται στην ίδια μας τη χώρα.

Σε Ελλάδα, Τουρκία, Μακεδονία, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα Υπουργεία!
Όχι στον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό, το ρατσισμό, το φασισμό!
Κάτω οι αστικές κυβερνήσεις σε όλα τα Βαλκάνια!
Έξω από τα Βαλκάνια, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ
Για το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των λαών των Βαλκανίων μαζί και της Μακεδονίας.
Για τη διεθνιστική σοσιαλιστική ταξική ενότητα και δράση των βαλκανικών λαών.
Για την εργατική εξουσία, τη Βαλκανική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία και τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης!


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (κ.ο. Πάτρας)
6/11/2018

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΑΜΟΥ: ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΜΕ ΚΑΨΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019
Ειδικές Δυνάμεις στην Σάμο: Ναζιστική προπαγάνδα και βασανιστήρια φαντάρων από στελέχη Φασίστες
Ναζιστική προπαγάνδα...
Αντισημιτισμός..
Αντικομμουνισμός...
Μισαλλοδοξία για τον Τουρκικό λαό, τους Μουσουλμάνους και τους Πρόσφυγες...
Απαξίωση της επίσημης κυβέρνησης και του Δημοκρατικού Κοινοβουλευτικού Πολιτεύματος...
Παράνομα Καψόνια ατομικά και συλλογικά


Προπαγανδίζοντας επεκτατικούς στόχους και απειλώντας την ειρήνη μεταξύ των λαών


Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας την θυμάται αυτή τη δήλωση;


"Έχει δοθεί εντολή για πλήρη διερεύνηση των εστιών ακροδεξιάς στο στράτευμα" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Ρήγας μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. (18-12-2018)
Η Ταξιαρχία και ο Μέραρχος γιατί ανέχονται την ανοικτή δράση των ΝΑΖΙ στις μονάδες τους;

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΑΜΟΥ: ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΜΕ ΚΑΨΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Οι ΝΑΖΙ ΕΠ.ΟΠ. κάνουν φασιστική προπαγάνδα παρουσία αξιωματούχων!
Στα Πλωτά στο Καρλόβασι(13 ΔΕΕ), ένα φυλάκιο των Καταδρομών, ΕΠ.ΟΠ. στέλεχος μιλάει για "ανωτερότητα της Ελληνικής Καθαρής φυλής", για τους κατώτερους μουσουλμάνους που πρέπει να πεθάνουν, "για τους συμμορίτες του ΕΛΑΣ που σκότωναν κόσμο, είναι μύθος η αντίσταση στους Γερμανούς"!
ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ την Αστική Δημοκρατία και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σαν "αριστερό παράνομο καθεστώς" και ότι "δεν έχει πραγματική δικαιοδοσία πάνω μας γιατί εκλέχτηκε με μεγάλη αποχή γι'αυτό ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ".
Επίσης μιλάει για την εβραϊκή φυλή ότι "είναι καθαρή στο βάθος των αιώνων σαν την ελληνική και υπάρχει έμφυτος ανταγωνισμός και μίσος μεταξύ τους"!!!!
Αυτό παρουσία και άλλων ΕΠ.ΟΠ, χωρίς να τον διακόπτουν.
Στο 79 ΕΔΤΕ (6/1/2019) διατάσσονται να τραγουδήσουν Παράνομα Ακροδεξιά άσματα

Πού θ'ανάψουμε κεριά
μέσα στην Αγιά Σοφιά
Πού θ'ανάψουμε κεριά
μέσα στην Αγιά Σοφιά
Πού θ'ανάψουμε κεριά
μέσα στην Αγιά Σοφιά
Στον τρούλο της Αγιάς Σοφιάς
θ'ανέβω για να βγάλω
την τούρκικη ημισέληνο
και τον Σταυρό να βάλω
Το Ισλάμ και η θρησκεία των Ιεχωβαδων και οι Άθεοι απαξιώνονται.
Προπαγανδίζεται ότι η Τουρκική "φυλή" είναι κατώτερη της "Καθαρής Ελληνικής". Αναπαράγεται μίσος για τα προσφυγικά ρεύματα στην Σάμο , ως βρωμιάρηδες κλέφτες που κλέβουν τα επιδόματα των Ελλήνων.

Η κατάσταση με το 79 ΑΔΤΕ Σάμου είναι ακραία επικίνδυνη και έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι φαντάροι καταδρομείς είναι στα όρια της κατάρρευσης.

Ο μέσος όρος ύπνου, στα φυλάκια, είναι 4 ώρες λόγω των αμέτρητων υπηρεσιών και καψωνιών.

Τα καψώνια που ο υπουργός Άμυνας έχει αποκηρύξει γίνονται καθημερινά.

Κάμψεις σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας σαν τιμωρία επειδή ένας φαντάρος γέλασε νευρικά στην προσοχή.

Τα καψώνια έχουν τσακίσει τους φαντάρους.

Οι καταδρομείς φαντάροι αναγκάζονται να παρουσιάζονται βραδιάτικα και να φωνάζουν απίστευτα δυνατά για απλά αιτήματα όπως για να πάνε μια τουαλέτα.

Η αναφορά της φρουράς μπορεί να κρατήσει και 2 ώρες για τιμωρία.
Πολλοί συνάδελφοι παραιτήθηκαν και γύρισαν στο Πεζικό λόγω αυτής της φρικαλεότητας. Πολλές φορές γίνεται ξέσπασμα, απειλές και βιαιοπραγία από άλλους φαντάρους στον πιο αδύναμο, που εξαιτίας τους "φάγανε" όλοι την Παράνομη ομαδική ποινή για το ατομικό λάθος ή αργοπορία.
Για ατομικά παραπτώματα γίνονται ομαδικές ποινές. Όπως το να ντυθείς, να βάλεις εξοπλισμό και σάκο μετά τις 23.00 το βράδυ και να κάτσεις στην βροχή.
Και αν δεν γίνει αυτό σύντομα απ' όλους, να επαναληφθεί σε μια ώρα.
Οι καταδρομείς φαντάροι υποφέρουν από αϋπνίες και οργή!!
ΕΠ.ΟΠ. στελέχη τραμπουκίζουν φαντάρους να κάνουν αγγαρείες ταχύτητα χωρίς να δίνουν οδηγίες ή εξοπλισμό.
Πραγματικό κολαστήριο.
Αναρωτιόμαστε:
Αυτό είναι το "βαθύ αίσθημα Δημοκρατίας που διακατέχει τις ένοπλες δυνάμεις" όπως δηλώνουν οι Υπουργοί Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας και Πάνος Καμμένος;
Η Ταξιαρχία Σάμου και ο Διοικητής Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) γιατί ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ αυτή την Παράνομη κατάσταση, αυτή την κατάχρηση εξουσίας που είναι Καθεστώς;

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΑΜΟΥ

Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να σταματήσουν άμεσα όλες αυτές οι Παρανομίες, να εκλείψουν οι επικίνδυνες συμπεριφορές και απάνθρωπες καταστάσεις.
Να Τιμωρηθούν άμεσα οι Υπεύθυνοι.
Εκεί οδηγεί όμως η πολιτική "εθνικής ενότητας" που προωθεί συστηματικά η κυβέρνηση και το Υπουργείο Άμυνας.
Γιατί ιδιαίτερα στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων όχι μόνο έχει πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο ξέπλυμα της ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ Χρυσής Αυγής (κοινή παρουσία εκπροσώπων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Χ.Α σε Καστελόριζο, άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ κλπ) και έχει προπαγανδιστεί η ανάγκη "εθνικής ενότητας", αλλά έχουν επιβληθεί σειρά μέτρων που Οικοδομούν το σύγχρονο Επιχειρηματικό κράτος Πολέμου-Καταστολής του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr

ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Κοινή ανακοίνωση για την Αντιπολεμική -Αντιιμπεριαλιστική-Διεθνιστική συγκέντρωση & πορεία στο Στεφανοβίκειο

Έξω οι βάσεις των νατοϊκών και των ιμπεριαλιστών
Ούτε ευρώ για εξοπλισμούς.- Δουλειά, παιδεία, υγεία, πρόνοια για όλο το λαό
Όλοι στην αντιπολεμική συγκέντρωση – πορεία το Σάββατο 10/11 στις 12:00 στο Στεφανοβίκειο

Η ανακοίνωση για τη δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, καθώς και η επέκταση των υφιστάμενων, σε μια σειρά περιοχών της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένων της Λάρισας και του Στεφανοβικείου, αποτελεί μια εμφανή κλιμάκωση των πολεμικών προετοιμασιών των αστικών τάξεων στη διαδικασία αναζωπύρωσης των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιστή στο δόγμα της συνέχειας του κράτους, των μνημονίων, της λιτότητας, της φτώχειας, είναι αυτή που ενισχύει τους δεσμούς με του πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ, το φασίστα πρωθυπουργό του Ισραήλ Νετανιάχου και του δικτάτορα της Αιγύπτου Αλ Σίσι.


Η παγκόσμια κρίση αφού τίναξε στον αέρα στην χρηματιστηριακή ευφορία, κήρυξε τον πόλεμο στους φτωχούς. Η διεθνής αστική τάξη αδυνατώντας να βρει λύση στα άλυτα προβλήματα του καπιταλισμού ισοπέδωσε με τα μνημόνια λαούς. Με τον πόλεμο ισοπέδωσε κυριολεκτικά ολόκληρες χώρες.
Η χώρα μας πιστή στο δόγμα ῾ανήκομεν στη Δύσιν῾ βρέθηκε ιστορικά στο ρόλο του λακέ των ιμπεριαλιστών σε όλες τις περιπτώσεις. Το ότι είμαστε ῾χώρα σταθερότητας῾ και ότι ῾η χώρα επενδύει σε εξοπλισμούς μόνο αμυντικά῾, διαψεύδεται από όλες τις συμμετοχές της, από το Κόσοβο, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, της Συρία μέχρι και το Σουδάν!
Η επέκταση των νατοικών βάσεων δεν γίνεται μόνο στη χώρα μας. Η σημερινή κυβέρνηση γίνεται μοχλός μέσω της επίλυσης του μακεδονικού ονόματος με τη γείτονα χώρα αποκλειστικά για την επέκταση των νατοικών βάσεων στα Βαλκάνια.


Η Ελλάδα περιφερειακή δύναμη στα Βαλκάνια, το διαρκές όνειρο της άρχουσας τάξης, τείνει να λάβει νέο χαρακτήρα στο έδαφος των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών, στο διαρκές κυνήγι για τον έλεγχο οικονομικών ζωνών και ενεργειακών αποθεμάτων, με ακόμα πιο επικίνδυνες συνέπειες για τους λαούς της ανατολικής μεσογείου. Η επιθετική αντιλαική πολιτική εντός των συνόρων είναι η άλλη μορφή της πολεμικής προετοιμασίας και των σχεδίων οικονομικής επέκτασης στο εξωτερικό. Τα μνημόνια δεν επιβλήθηκαν μόνο απ΄έξω, τους δανειστές. Ήταν ανάγκη και της ντόπιας άρχουσας τάξης για να συντριβούν κοινωνικές κι εργατικές κατακτήσεις, να ξεπουληθούν κοινωνικά αγαθά, να δημιουργηθεί ένα νέο πεδίο κερδοφορίας του κεφαλαίου κι ένα περίσσευμα άνεργου εργατικού δυναμικού, υποψήφιο κρέας για τα κανόνια.


Το ελληνικό αστικό κράτος είναι το ποιο πιστό σκυλί των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας μετατρέποντας όλη τη χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ και του Τραμπ των ΗΠΑ, με επέκταση των βάσεων κι ένα νέο κυνήγι εξοπλισμών. Ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μειώνει συντάξεις, μισθούς, πρόνοια, τσακίζει εργατικά δικαιώματα μπορεί και χρηματοδοτεί F16, φρεγάτες, υποβρύχια, υπερπόντιες εκστρατείες σπαταλώντας το 2,5% του ΑΕΠ διατηρώντας έτσι τη δεύτερη θέση σε στρατιωτικές δαπάνες μετά τις ΗΠΑ ενώ το λαϊκό εισόδημα τελεί σε χρεοκοπία! Ο εχθρός δεν είναι εξωτερικός και βρίσκεται στη δικιά μας χώρα. Ο εχθρός είναι ο ταξικός μας αντίπαλος, το κεφάλαιο και η πάλη εναντίον του είναι ο μόνος τρόπος για την αποτροπή του πολέμου.


Η άρχουσα τάξη δεν είναι αντιμέτωπη με τον εξωτερικό εχθρό. Οι προετοιμασίες σε κάθε επίπεδο στρέφονται κατά του εσωτερικού εχθρού, όσων αντιστέκονται στην βαρβαρότητα του καπιταλισμού, την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους απόκληρους του πολέμου, πρόσφυγες και μετανάστες. Ρατσιστικές, εθνικιστές και φασιστικές συμμορίες επιχειρούν να στρέψουν τους καταπιεσμένους εναντίον των απόκληρων για να προστατέψουν τους ένοχους της κρίσης, το κεφάλαιο, τις τράπεζες, τις πολυεθνικές και το ίδιο το κράτος τους.


Με τα σύννεφα του πολέμου να πυκνώνουν ξανά και τον κίνδυνο ενός αιματηρού πολέμου να απειλεί την ανθρωπότητα, είναι καθήκον των επαναστατικών δυνάμεων, να μπουν στην πρώτη γραμμή για την αποτροπή ενός νέου μακελειού των λαών. Δεν θα αφήσουμε τους πραγματικούς τρομοκράτες αυτής της γης, αυτούς που έσπειραν τον όλεθρο τον περασμένο αιώνα, έχουν εγκληματήσει στις αρχές του νέου χωρίς να αντιτάξουμε τη διεθνιστική δύναμη της εργατικής τάξης και των λαών που υποφέρουν.


Η πάλη για τη συγκρότηση ενός ισχυρού αντιπολεμικού, αντικαπιταλιστικού, διεθνιστικού κινήματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καθημερινή μάχη ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, τον εθνικισμό, το φασισμό και όλους τους πολιτικούς του εκπροσώπους που επιχειρούν να μας μετατρέψουν σε δούλους για μια ζωή και κρέας για τα κανόνια τους.


Όλοι στην αντιπολεμική συγκέντρωση – πορεία το Σάββατο 10/11 στις 12:00 στο Στεφανοβίκειο. Αναχώρηση από το Βόλο στις 11:00 απο το Δημαρχείο.

Έξω οι βάσεις των νατοϊκών και των ιμπεριαλιστών
Ούτε ευρώ για εξοπλισμούς.- Δουλειά, παιδεία, υγεία, πρόνοια για όλο το λαό
Δεν πολεμάμε για την ολιγαρχία- Πόλεμο στον πόλεμο των καπιταλιστών
Ειρήνη στους λαούς- Πόλεμος στα παλάτια
Διεθνιστική δράση κατά του πολέμου
Εργάτες όλων των χωρών ενωθείτε

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας
ΕΕΚ
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ
ΝΑΡ-νΚΑ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΟΛΟΥ
ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ -ΣΤΈΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΏΝ ΒΌΛΟΥ