OEN

Questions that users migrating to Joomla! 1.5 are likely to raise

ΟΕΝ : Καμπάνια ενάντια στον εθνικισμό

ΟΕΝ : Καμπάνια ενάντια στον εθνικισμό

Καμπάνια ενάντια στον εθνικισμό θα οργανώσει η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας μέχρι τον Μάρτιο. Πρόκειται για το χρονικό διάστημα πριν την τυπική έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωπαϊκές κάλπες, αλλά και τις δημοτικές –περιφερειακές.

Σε κάθε περίπτωση, οι ευρωεκλογές έχουν βαρύνουσα σημασία όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά προπαντός για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτό γιατί αναμένεται να ενισχυθούν τα διάφορα δεξιά, ακροδεξιά και ανοιχτά εθνικιστικά μορφώματα, στο έδαφος της οξυμένης παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, της αποσύνθεσης της ΕΕ αλλά και των πολιτικών των σοσιαλδημοκρατικών και «αριστερών» (όπως ο ΣΥΡΙΖΑ) κομμάτων. Ειδικά στην Ελλάδα, η υπόθεση του Μακεδονικού, σε συνθήκες προδοσίας του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις υποσχέσεις του στο κοινωνικό –πολιτικό πεδίο (εφάρμοσε Μνημόνια, σύναψε συμφωνίες με ιμπεριαλισμό κλπ), έχει οδηγήσει στην αναζωπύρωση του εθνικισμού. Το ρεύμα αυτό, με την ενθάρρυνση και της Νέας Δημοκρατίας των Μητσοτάκη –Γεωργιάδη, έχει δηλητηριάσει μερίδες και της νεολαίας, όπως φάνηκε στις πρόσφατες μαθητικές καταλήψεις. Η ΟΕΝ από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης των «μακεδονομάχων» και των συλλαλητηρίων τους, τέτοιον καιρό πέρσι, βγήκε στο δρόμο μαζί με το ΕΕΚ και άλλες διεθνιστικές δυνάμεις. Το ίδιο έκανε και τον περασμένο Νοέμβριο ενάντια στις εθνικιστικές μαθητικές καταλήψεις. Θα συνεχίσει να παλεύει στη γραμμή του επαναστατικού προλεταριακού διεθνισμού.

Στο διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου 2019, θα οργανώσει σειρά παρεμβάσεων, συζητήσεων και προβολών ενάντια στον εθνικισμό σε μια σειρά συνοικιών της Αθήνας και πόλεων της χώρας. Καλούμε κάθε νεολαίο φίλο της ΟΕΝ και του ΕΕΚ να συμμετάσχει. Για επικοινωνία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ολόκληρο το κείμενο στο www.eek.gr

Οι εθνικιστικές καταλήψεις που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία τον περασμένο Νοέμβριο με αφορμή το Μακεδονικό, τη δολοφονία Κατσίφα κτλ, οι επικείμενες Ευρωεκλογές τον προσεχή Μάιο, μαζί με την δεξιά αστική προπαγάνδα (που πιάνει εν μέρει τόπο λόγω της προδοσίας του ψευροαριστερού ΣΥΡΙΖΑ) με αιχμή το Μακεδονικό και τη συμφωνία Πρεσπών αλλά και ενάντια στα κρατικά πανεπιστήμια (επαναφορά του άρθρου 16-ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, ανομία) δείχνουν ότι η ΟΕΝ θα πρέπει να εντείνει την πάλη της ενάντια στο εθνικισμό και το αστικό κράτος, μαζί και την ψευτο-αριστερή κυβέρνηση .

Όπως τονίζει στην πολιτική απόφαση του για το νέο έτος, το Συμβούλιο Δράσης της ΟΕΝ «μπροστά της και όχι πίσω της έχει η νεολαία τις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές αναμετρήσεις της με την αστική τάξη, το σύστημα και το κράτος της.

Το επικείμενο μπαράζ των φετινών εκλογικών αναμετρήσεων (δημοτικές, περιφερειακές, ευρωπαϊκές, εθνικές) δεν είναι παρά το κοινοβουλευτικό μέσο με το οποίο οι καπιταλιστές και τα κόμματά τους, δεξιά, ακροδεξιά και ψευτο-αριστερά, θα επιχειρήσουν να «βγουν λάδι» για όσα διέπραξαν ενάντια στο λαό μετά από οχτώ χρόνια μνημονιακής λεηλασίας. Προπαντός, όμως, μέσα από τις κάλπες θα επιχειρήσουν να πάρουν τις καλύτερες –γι' αυτούς- δυνατές πολιτικές θέσεις μάχης σε σχέση με εκείνα που έρχονται , τα οποία είναι χειρότερα, για το λαό, σε σχέση με εκείνα που πέρασαν και με εκείνα που ζούμε τώρα».

Η ΟΕΝ υποστηρίζει πως «τίποτα καλύτερο από το ήδη κακό (δηλαδή τη μαζική ανεργία, την ελαστική δουλεία, τη μετανάστευση κλπ.) και...χειρότερο δεν έχουν να υποσχεθούν, στην πραγματικότητα, τα αστικά κόμματα, σε συνθήκες που έχουν δεσμευθεί στους δανειστές μόνιμη άγρια λιτότητα. Την ίδια ώρα, τα χρέη προς τράπεζες και δημόσιο καταρρίπτουν το ένα μετά το άλλο ρεκόρ, ενώ ο παγκόσμιος καπιταλισμός βυθίζεται σε μία πολύ βαθύτερη κρίση σε σχέση με εκείνη που ξέσπασε το 2008.

Είναι αυτή η νέα βαθύτερη παγκόσμια κρίση που βρίσκει τον ελληνικό καπιταλισμό σε χειρότερη θέση σε σχέση με πριν δέκα χρόνια, όταν τον συμπαρέσυρε στη χρεοκοπία και στα μνημόνια. Έτσι τον απειλεί και πάλι να τον συμπαρασύρει. Και αυτό γιατί αν και προσωρινά έκλεισαν οι τρύπες στον κρατικό προϋπολογισμό της Ελλάδας (λόγω των δραματικών περικοπών στις δαπάνες για μισθούς –συντάξεις και της φορο-μπηξίας), «κοκκίνισαν» τα περισσότερα δάνεια, ενώ εκτοξεύθηκαν οι οφειλές προς την εφορία και τα ταμεία».

Σύμφωνα με την Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας «τώρα, όμως, έφτασε η ώρα της πληρωμής των εσωτερικών χρεών, δηλαδή των χρεών του ντόπιου πληθυσμού προς τις ντόπιους κυρίαρχους, τους τραπεζίτες και το κράτος τους, την ίδια ώρα που τα "δημόσια'' χρέη παραμένουν στα ύψη ...

Αυτό είναι ένα εντελώς νέο πεδίο ταξικής, αλλά και πολιτικής σύγκρουσης του λαού από τη μια μεριά και του αστικού πολιτικού συστήματος από την άλλη».

Στην ίδια πολιτική απόφαση τονίζεται πως «καμία ανάκαμψη σαν εκείνη που εμφανίζει πρόσκαιρα και αναιμικά και ο ελληνικός καπιταλισμός δεν μπορεί να αποτρέψει την σύγκρουση αυτή. Την ίδια ώρα η ΕΕ που το 2010 -2018 «στήριζε» τον ελληνικό καπιταλισμό πνίγεται μέσα στην άνοδο των εθνικιστικών κυμάτων και του διεθνούς εμπορικού πολέμου. Εξάλλου, μετά τις αλλεπάλληλες «κωλοτούμπες» του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει κανένα αστικό κόμμα που να έχει την πολιτική δύναμη να διαχειριστεί την επερχόμενη εκδήλωση της χρεοκοπίας του ελληνικού καπιταλισμού...».

Εξάλλου « οι επερχόμενες κάλπες μπορούν ίσως να καθυστερήσουν την ανάδειξη του πραγματικού διακυβεύματος, καθώς κανένα αστικό κόμμα δεν θα πει την αλήθεια στο λαό, ενώ δεν θα λείψουν οι υποσχέσεις (πχ επιστροφή αναδρομικών στους συνταξιούχους, κλπ). Θα πουν (και ήδη λένε) μόνο ψέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ του 3ου και 4ου Μνημονίου μιλά για... ένα νέο «μνημόνιο» αυτή τη φορά με το λαό για την «επιστροφή στην ομαλότητα», την «ανάκτηση της αξιοπρέπειας της εργασίας» κλπ, ενώ είναι οι ίδιοι που κατήργησαν το υπουργικό βέτο στις ομαδικές απολύσεις, περιόρισαν το δικαίωμα στην απεργία και έβαλαν εμπόδια στην επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

Η ΝΔ του 2ουΜνημονίου μιλά για «λιγότερους φόρους και εισφορές και περισσότερες επενδύσεις» (δηλ. με νέες περικοπές δαπανών και μεγαλύτερη εργασιακή απορρύθμιση), ενώ, σε συμμαχία με τους «μακεδονομάχους» και κάθε λογής αντιδραστικούς απειλεί με «νόμο και τάξη». Το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ του 1ου και 2ου Μνημονίου, είναι απλά ουρά της ΝΔ».

Από την ΟΕΝ, τονίζεται πως «πέραν από τα διαφορετικά ψέματα που λένε οι παραπάνω, έχουν και κάτι κοινό: δεν λένε κουβέντα για τη νεολαία. Τα περί κατάργησης του υποκατώτατου μισθού των νέων που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αέρας κοπανιστός στη σημερινή εργασιακή ζούγκλα. Την ίδια ώρα, τρέχουν μόνο νέα προγράμματα προσωρινής απασχόλησης στο δημόσιο και στις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, οι φοιτητικές εστίες βρίσκονται υπό εξαφάνιση και τα πανεπιστήμια υπολειτουργούν ολοένα και περισσότερο. Η ΝΔ δεν λέει κουβέντα για τη νεολαία, παρά μόνο ποντάρει στο χαρτί του εθνικισμού, όπως φάνηκε από τις πρόσφατες καταλήψεις για τη Μακεδονία, ενώ παράλληλα στοχεύει από τώρα ενάντια στα δημόσια πανεπιστήμια και το φοιτητικό κίνημα.

Η νεολαία δεν πρέπει απλά να περιμένει τις κάλπες για να μαυρίσει τα αστικά κόμματα. Ούτε πρέπει να περιμένει τα αποτελέσματά τους για να δράσει. Πρέπει να δράσει εδώ και τώρα, παλεύοντας όχι μόνο για όσα έχασε από τα μνημόνια, αλλά για ο,τι της ανήκει και της το στερούν: το ίδιο της το μέλλον».

Γι' αυτό, λοιπόν, σύμφωνα με την ΟΕΝ « απαιτείται άμεση δράση εδώ και τώρα.

Ενάντια, πρώτα απ' όλα, στη σημερινή κυβέρνηση της ψευτο-αριστεράς, η οποία με την πολιτική της ανοίγει το δρόμο στη δεξιά και την ακροδεξιά, την οποία –όπως λέει η ίδια- υποτίθεται αντιπαλεύει. Μόνο η σοσιαλιστική επανάσταση μπορεί να συντρίψει τους νέους αντιδραστικούς σχεδιασμούς των καπιταλιστών!

Ενάντια στο αστικό κράτος, το οποίο δεν μπορεί να «προσφέρει» τίποτα άλλο, σε συνθήκες προχωρημένης καπιταλιστικής κρίσης και παρακμής, παρά μόνο εξαθλίωση και καταστολή. Μόνο ένα «κράτος» τύπου κομμούνας στα χέρια των εργατών μπορεί να δώσει ψωμί και ελευθερία στη νεολαία, στο λαό!

Ενάντια στον εθνικισμό, ενάντια στη δεξιά, την ακροδεξιά, τους φασίστες που επιχειρεί να περάσει ό,τι δεν μπορεί να περάσει ο «κοσμοπολιτισμός», πάντα για λογαριασμό του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Μόνη διέξοδος η επαναστατική, διεθνιστική κοινή πάλη των λαών όλου του κόσμου για τη συντριβή του καπιταλισμού, τον παγκόσμιο κομμουνισμό, για την επαναστατική Διεθνή, την επανίδρυση της 4ης Διεθνούς».

Συμβούλιο Δράσης της ΟΕΝ - Πολιτική Απόφαση για το 2019

2019 : Η νεολαία μπροστά για να ανοίξει ο δρόμος για την αποφασιστική αναμέτρηση

Μπροστά της και όχι πίσω της έχει η νεολαία τις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές αναμετρήσεις της με την αστική τάξη, το σύστημα και το κράτος της.

Το επικείμενο μπαράζ των φετινών  εκλογικών αναμετρήσεων (δημοτικές, περιφερειακές, ευρωπαϊκές, εθνικές) δεν είναι παρά το κοινοβουλευτικό μέσο με το οποίο οι καπιταλιστές και τα κόμματά τους, δεξιά, ακροδεξιά  και ψευτο-αριστερά, θα επιχειρήσουν να «βγουν λάδι» για όσα διέπραξαν ενάντια στο λαό μετά από οχτώ χρόνια μνημονιακής λεηλασίας. Προπαντός, όμως, μέσα από τις κάλπες θα επιχειρήσουν  να πάρουν τις καλύτερες –γι’ αυτούς-  δυνατές πολιτικές θέσεις μάχης σε σχέση με εκείνα που έρχονται , τα οποία είναι χειρότερα, για το λαό, σε σχέση  με εκείνα που πέρασαν και με εκείνα που ζούμε τώρα.

Τίποτα καλύτερο από το ήδη κακό (δηλαδή τη μαζική ανεργία, την ελαστική δουλεία, τη μετανάστευση κλπ.)  και…χειρότερο  δεν έχουν να υποσχεθούν, στην πραγματικότητα,  τα αστικά κόμματα, σε συνθήκες που έχουν δεσμευθεί στους δανειστές μόνιμη άγρια λιτότητα. Την ίδια ώρα, τα χρέη προς τράπεζες και δημόσιο καταρρίπτουν το ένα μετά το άλλο ρεκόρ, ενώ ο παγκόσμιος καπιταλισμός βυθίζεται σε μία πολύ βαθύτερη κρίση σε σχέση με εκείνη που ξέσπασε το 2008.

Είναι αυτή η νέα βαθύτερη παγκόσμια κρίση που βρίσκει τον ελληνικό καπιταλισμό σε χειρότερη θέση σε σχέση με πριν δέκα χρόνια, όταν τον συμπαρέσυρε στη χρεοκοπία και στα μνημόνια. Έτσι τον απειλεί και πάλι να τον συμπαρασύρει. Και αυτό γιατί αν και προσωρινά έκλεισαν οι τρύπες στον κρατικό προϋπολογισμό της Ελλάδας (λόγω των δραματικών περικοπών στις δαπάνες για μισθούς –συντάξεις και της φορο-μπηξίας), «κοκκίνισαν» τα περισσότερα δάνεια, ενώ εκτοξεύθηκαν οι οφειλές προς την εφορία και τα ταμεία.

Τώρα, όμως, έφτασε η ώρα της πληρωμής των εσωτερικών χρεών, δηλαδή των χρεών του ντόπιου πληθυσμού προς τις ντόπιους κυρίαρχους, τους τραπεζίτες και το κράτος τους, την ίδια ώρα που τα "δημόσια'' χρέη παραμένουν στα ύψη ...

Αυτό είναι ένα εντελώς νέο πεδίο ταξικής, αλλά και πολιτικής σύγκρουσης του λαού από τη μια μεριά και του αστικού πολιτικού συστήματος από την άλλη.

Καμία ανάκαμψη σαν εκείνη που εμφανίζει πρόσκαιρα και αναιμικά και ο ελληνικός καπιταλισμός δεν μπορεί να αποτρέψει την σύγκρουση αυτή. Την ίδια ώρα η ΕΕ που το 2010 -2018 «στήριζε» τον ελληνικό καπιταλισμό πνίγεται μέσα στην άνοδο των εθνικιστικών κυμάτων και του διεθνούς εμπορικού πολέμου. Εξάλλου, μετά τις αλλεπάλληλες «κωλοτούμπες» του ΣΥΡΙΖΑ,  δεν υπάρχει κανένα αστικό κόμμα που να έχει την πολιτική δύναμη να διαχειριστεί την επερχόμενη εκδήλωση της χρεοκοπίας του ελληνικού καπιταλισμού…

 Οι επερχόμενες κάλπες μπορούν ίσως να καθυστερήσουν την ανάδειξη του πραγματικού διακυβεύματος, καθώς κανένα αστικό κόμμα δεν θα πει την αλήθεια στο λαό, ενώ δεν θα λείψουν οι υποσχέσεις (πχ επιστροφή αναδρομικών στους συνταξιούχους, κλπ). Θα πουν (και ήδη λένε) μόνο ψέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ του 3ου και 4ου Μνημονίου μιλά για… ένα νέο «μνημόνιο» αυτή τη φορά με το λαό για την «επιστροφή στην ομαλότητα», την «ανάκτηση της αξιοπρέπειας της εργασίας» κλπ, ενώ είναι οι ίδιοι που κατήργησαν το υπουργικό βέτο στις ομαδικές απολύσεις, περιόρισαν το δικαίωμα στην απεργία και έβαλαν εμπόδια στην επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

Η ΝΔ του 2ουΜνημονίου μιλά για «λιγότερους φόρους και εισφορές και περισσότερες επενδύσεις» (δηλ. με νέες περικοπές δαπανών και μεγαλύτερη εργασιακή απορρύθμιση), ενώ, σε συμμαχία με τους «μακεδονομάχους» και κάθε λογής αντιδραστικούς απειλεί με «νόμο και τάξη». Το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ του 1ου και 2ου Μνημονίου, είναι απλά ουρά της ΝΔ.

Πέραν από τα διαφορετικά ψέματα που λένε οι παραπάνω, έχουν και κάτι κοινό: δεν λένε κουβέντα για τη νεολαία. Τα περί κατάργησης του υποκατώτατου μισθού των νέων που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αέρας κοπανιστός στη σημερινή εργασιακή ζούγκλα. Την ίδια ώρα, τρέχουν μόνο νέα προγράμματα προσωρινής απασχόλησης στο δημόσιο και στις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, οι φοιτητικές εστίες βρίσκονται υπό εξαφάνιση και τα πανεπιστήμια υπολειτουργούν ολοένα και περισσότερο. Η ΝΔ δεν λέει κουβέντα για τη νεολαία, παρά μόνο ποντάρει στο χαρτί του εθνικισμού, όπως φάνηκε από τις πρόσφατες καταλήψεις για τη Μακεδονία, ενώ παράλληλα στοχεύει από τώρα ενάντια στα δημόσια πανεπιστήμια και το φοιτητικό κίνημα.

Η νεολαία δεν πρέπει απλά να περιμένει τις κάλπες για να μαυρίσει τα αστικά κόμματα.  Ούτε πρέπει να περιμένει τα αποτελέσματά τους για να δράσει. Πρέπει να δράσει εδώ και τώρα, παλεύοντας όχι μόνο για όσα έχασε από τα μνημόνια, αλλά για ο,τι της ανήκει και της το στερούν: το ίδιο της το μέλλον.

Γι’ αυτό απαιτείται άμεση δράση εδώ και τώρα.

Ενάντια, πρώτα απ’ όλα,  στη σημερινή κυβέρνηση της ψευτο-αριστεράς, η οποία με την πολιτική της ανοίγει το δρόμο στη δεξιά και την ακροδεξιά, την οποία –όπως λέει η ίδια- υποτίθεται αντιπαλεύει. Μόνο η σοσιαλιστική επανάσταση μπορεί να συντρίψει τους νέους αντιδραστικούς σχεδιασμούς των καπιταλιστών!

Ενάντια στο αστικό κράτος, το οποίο δεν μπορεί να «προσφέρει» τίποτα άλλο, σε συνθήκες προχωρημένης καπιταλιστικής κρίσης και παρακμής, παρά μόνο εξαθλίωση και καταστολή. Μόνο ένα «κράτος» τύπου κομμούνας στα χέρια των εργατών μπορεί να δώσει ψωμί και ελευθερία στη νεολαία, στο λαό!

Ενάντια στον εθνικισμό, ενάντια στη δεξιά, την ακροδεξιά, τους φασίστες  που επιχειρεί να περάσει ο,τι δεν μπορεί να περάσει ο «κοσμοπολιτισμός», πάντα για λογαριασμό του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.  Μόνη διέξοδος η επαναστατική, διεθνιστική  κοινή πάλη των λαών όλου του κόσμου για τη συντριβή του καπιταλισμού, τον παγκόσμιο κομμουνισμό, για την επαναστατική Διεθνή, την επανίδρυση της 4ης Διεθνούς.

Δεκέμβρης 2008 - Δεκέμβρης 2018: Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ!

Δεκέμβρης 2008 - Δεκέμβρης 2018
Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ!
Η νεολαία ξανά μπροστά στην αρένα των μεγάλων αναμετρήσεων

Δέκα χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και την εξέγερση που ακολούθησε, ο «δείκτης» της ιστορίας δείχνει και πάλι την «ώρα» της εξέγερσης, πάνω από όλα της νεολαίας.
Αν το 2008, με αφορμή την εκτέλεση ενός 15χρονου, η νέα γένια κατέλαβε τους δρόμους της χώρας, ενώ μόλις είχε αρχίσει να ζει την αρχή του τέλους της «εκσυγχρονιστικής» φούσκας, σήμερα έχει φάει στο σβέρκο σχεδόν δέκα χρόνια χρεοκοπίας, Μνημονίων, ανεργίας, part-time δουλείας και πολιτικής ξεφτίλας, τόσο των πάλαι ποτέ κραταίων αστικών κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), όσο και του ψευτο-αριστερού ΣΥΡΙΖΑ.
Η έξοδος από τα Μνημόνια δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά διατήρηση όλων των μνημονιακών «έργων και ημερών» στο διηνεκές, δηλαδή για πάντα.
Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης του 3ου και «4ου» Μνημονίου για την κατάργηση του «υποκατώτατου» μισθού των νέων, ξέρουμε πως είναι λόγια του αέρα καθώς θα συντριβεί στην πράξη από την αυθαιρεσία των αφεντικών : Από τις μετατροπές συμβάσεων, την μαύρη εργασία και την απληρωσιά.
Και όποιος από εμάς σηκώσει κεφάλι θα έχει την ίδια και χειρότερη «τύχη» από εκείνη της Κούνεβα που ποτίστηκε με βιτριόλι (αν και διασώθηκε) από τους μπράβους των εργοδοτών της, του Φύσσα που δολοφονήθηκε από τους χρυσαυγίτες ή τον Κωστόπουλο που δολοφονήθηκε με κλωτσιές από αφεντικά-μικροαστούς και μπάτσους.
Όλο αυτό τον απάνθρωπο βόθρο των μπράβων, των φασιστών, των μπάτσων και των αφηνιασμένων μικροαστών κινητοποιεί ο Μητσοτάκης, ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης, περιμένοντας να καρπωθούν τα κέρδη από την αποτυχημένη διαχείριση της καπιταλιστικής χρεοκοπίας από τον ΣYPIZA στις επόμενες εκλογές. Μάλιστα, έχουν ήδη βάλει στο στόχο τους, τα δημόσια πανεπιστήμια και τα σχολεία.
Όπως έκανε η Δεξιά και το 2006-2007, αλλά και παλιότερα το 1990-1991 ή ακόμα και το 1978-79, χωρίς ποτέ «να βάλει μυαλό». Σε όλες τις παραπάνω μάχες, η δεξιά όχι μόνο ηττήθηκε, αλλά άνοιξε το δρόμο για την ίδια της την ανατροπή.
Ας μην την αφήσουμε να έλθει ξανά για να επαναλάβει – έστω και ως «φάρσα». Να μην αφήσουμε, επίσης, -με την βοήθεια των φασιστών- να πάρει "ρεβάνς" για το Δεκέμβρη του 2008, όπως επιχειρεί να κάνει με τις "καταλήψεις για τη Μακεδονία"!
Να της κόψουμε από σήμερα το δρόμο, παλεύοντας για την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης, από κάτω και από τα αριστερά, για να ανοίξει ξανά ο δρόμος του Δεκέμβρη, ο δρόμος της επαναστατικής λαϊκής εξέγερσης με τη νεολαία στην πρώτη γραμμή.
Για να αποδείξουμε πως όχι μόνο "τελείωσε η Βάρκιζα", αλλά πως αυτός ο λαός επιτέλους μπορεί να κάνει αυτό που ποτέ δεν κατάφερε να κάνει, έτσι ή αλλιώς, έως τώρα: Να καταλάβει ο ίδιος την εξουσία (και όχι απλώς να επαναστατήσει ενάντια της, ούτε να βάλει κάποιους άλλους να κάνουν τάχα τη δική του δουλειά... ) και, έτσι, να αναδιοργανώσει την κοινωνία με βάση τις δικές του ανάγκες και επιθυμίες, συντρίβοντας, ξεθεμελιώνοντας όλους τους μηχανισμούς καταστολής, καταπίεσης και εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.
Για να το κάνει αυτό πρέπει να κάνει τουλάχιστον δύο πράγματα : Ενάντια στον εθνικισμό και τον φασισμό που κινητοποιεί η άρχουσα τάξη, ενάντια στην απειλή να επεκταθεί το πολεμικό σφαγείο στην ανατολική Mεσόγειο, το Αιγαίο και τα Bαλκάνια να δώσουμε τις μάχες ενωμένοι με τους άλλους λαούς των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής και να παλέψουμε για τη συντριβή του αστικού κράτους και του ιμπεριαλισμού, για τον παγκόσμιο σοσιαλισμό!
Η παραπέρα ιμπεριαλιστική -πολεμική περικύκλωση της περιοχής μας και η οικονομική -πολιτική χρεοκοπία των τοπικών αστικών και, γενικότερα, αρχουσών τάξεων και ελίτ κάνουν επιτακτική αυτήν την πάλη, για τη ζωή και, έτσι το μέλλον των νέων και, έτσι, όλων μας: Εμπρός, λοιπόν!
02.12.2018
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΟΕΝ : ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΡΗΡΟΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΕΝ : ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΡΗΡΟΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙ-ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΆ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Ένα «Αντι-Δεκέμβρη» επιχειρεί για άλλη μία φορά να στήσει η Δεξιά, η ακροδεξιά και οι φασίστες.

«Όχημα» του επιχειρούμενου νέου «Αντι-Δεκέμβρη» είναι οι μαθητικές καταλήψεις τις οποίες υποκινούν οι παραπάνω αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα –Ζάεφ για το όνομα της Μακεδονίας.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις οι οποίες έκαψαν την κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Γενάρη, πριν το εθνικιστικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις –και πρώτος και «καλύτερος» ο αρχηγός της ΝΔ, Μητσοτάκης- που λίγο πριν ξεσπάσουν οι μαθητικές καταλήψεις για τη Μακεδονία, τσίριζαν για την «ανομία» στα δημόσια Πανεπιστήμια και έταζαν ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που ετοιμάζουν ένα πρωτοφανές κοινωνικό σφαγείο, εφόσον εκλεγούν στην κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, εναρμονιζόμενες με τις βαθύτερες απαιτήσεις του ελληνικού κεφαλαίου που κάθε άλλο παρά ξεπέρασε την κρίση μετά την «έξοδο» από τα Μνημόνια.

Συνεπώς οι εθνικιστικές μαθητικές καταλήψεις δεν είναι μόνο άλλη μία επιχειρούμενη ρεβάνς για την εξέγερση του Δεκέμβρη –που φέτος κλείνει τα 10 χρόνια της – αλλά και μία πρόβα πολέμου με το νεολαιίστικο, εργατικό και λαϊκό κίνημα..

Γι΄αυτό δεν πρέπει να περάσουν.

Η συνέχιση των εν λόγω ''καταλήψεων'', τις οποίες υποκινούν οι Χρυσαυγίτες, στηρίζει η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ -η ΔΑΚΕ- και ανέχεται η ίδια η ΝΔ την επόμενη εβδομάδα, αποτελεί ανοιχτή πρόκληση ενάντια:

  • στη μνήμη του δολοφονημένου (από τον μπάτσο Κορκονέα), Αλέξη Γρηγορόπουλου.
  • στην εξέγερση που ακολούθησε και στην οποία πρωταγωνίστησαν μαθητές σε όλη τη χώρα, κατακλύζοντας τους δρόμους κάθε πόλης, πολιορκώντας αστυνομικά τμήματα, δίνοντας τη μάχη με την ΕΛ.ΑΣ. και τους χρυσαυγίτες της. .
  • για όλο το λαό που - αφού υπέστη (παρά την αντίθεσή του) οχτώ χρόνια χρεοκοπίας, Μνημονίων και πρωτοφανούς ιμπεριαλιστικής υποτέλειας- βλέπει τώρα τους φασίστες να παίζουν, στην ευαίσθητη σκηνή των Λυκείων, το ''θέατρο'' της ''αντίστασης'' στο ''ξεπούλημα της.

Οι ακροδεξιοί, οι εθνικιστές και οι φασίστες παίζουν ''θέατρο'' στα Λύκεια των Καταλήψεων του '90-'91 ενάντια στο νόμο Κοντογιαννόπουλου της ΝΔ, στα Λύκεια των Καταλήψεων του '98-'99 ενάντια στο νόμο Αρσένη του ΠΑΣΟΚ, στα Λύκεια της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008.

Να μην τους αφήσουμε : Στα Λύκεια του Τεμπονέρα και του Γρηγορόπουλου δεν χωράνε φασίστες !

Οι φασίστες ήταν πάντα απέναντι στις αγωνιστικές καταλήψεις που απειλούσαν την αστική πολιτική εξουσία: Προσπαθούσαν να μην γίνουν καταλήψεις, χτυπούσαν αγωνιστές μαθητές, πετάγανε μολότοφ στα προαύλια των σχολείων.

Τώρα οι φασίστες καταλαμβάνοντας τα σχολεία επιχειρούν - ως μέρος ενός σχεδίου τμημάτων του μεγάλου κεφαλαίου- αντεπαναστατική "λύση" στην κρίση του καπιταλισμού και στην κρίση της αστικής πολιτικής εξουσίας.

Προφασίζονται "προδοσία" της Μακεδονίας με τη συμφωνία των Πρεσπών (που υποχρεώνει τη γειτονική χώρα ν' αλλάξει το όνομά της) και ονειρεύονται να κάνουν «ελληνική» τη βόρεια Ήπειρο (το νότιο τμήμα της Αλβανίας), ακόμη και... την Κόκκινη Mηλιά!

Να μην αφήσουμε τον παρανοϊκό εθνικισμό να παίξει τα ματωβαμένα πολιτικά του παιχνίδια. Δεν χρειαζόμαστε ήρωες Kατσίφες, ούτε ναζιστές ούτε ακροδεξιούς μητροπολίτες. Ήρωες μας είναι ο Ρήγας Φεραίος της Βαλκανικής ομοσπονδίας των επαναστατημένων λαών, οι αντάρτες του αντιφασιστικού πολέμου κατά των φασιστικών στρατευμάτων κατοχής της Βαλκανίων - κατά του "ήρωα" της Χρυσής Αυγής Xίτλερ.

Απάντηση δεν είναι το ''δημοκρατικό '' τόξο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της προδοσίας του ''Όχι'' στο Δημοψήφισμα της 5ης/7/2015, του 3ου και 4ου Μνημονίου, της συμφωνίας με τις ΗΠΑ ,το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, της ανοχής της Χρυσής Αυγής δεν πρέπει να μιλά για ''δημοκρατία'' .

Χρειαζόμαστε ένα ταξικό διεθνιστικό και όχι ένα αστικό ''δημοκρατικό'' μέτωπο ενάντια στους φασίστες.

Ο μόνος δρόμος είναι η διεθνιστική ενότητα και δράση των Βαλκάνιων προλεταρίων ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό, ο οποίος αποτελεί πάντα υποχείριο των ιμπεριαλιστών και όχι ανάχωμά του.

Στον εθνικισμό, απαντάμε με διεθνισμό. Στις εθνικιστικές καταλήψεις, απαντάμε με διεθνιστικές και αντιφασιστικές καταλήψεις, με ένα μαχητικό κίνημα της νεολαίας και όλων των εργαζομένων ενάντια στον εθνικισμό, το φασισμό, τον καπιταλισμό που τους γεννά και τους θρέφει.

Τώρα όσο ποτέ είναι όχι μόνο αναγκαία, αλλά και δυνατή –ειδικά μετά την μνημονιακή εξαθλίωση πλατιών στρωμάτων του λαού- η ενωτική, επαναστατική δράση του λαού και της νεολαίας.

Ό,τι δεν κατορθώθηκε στη δράση το Δεκέμβρη του 2008, μπορεί να γίνει το Δεκέμβρη του 2018 , για να ανοίξει ο δρόμος για μία μαζική επαναστατική λαϊκή εξέγερση , για μία εργατική σοσιαλιστική διέξοδο από τον καπιταλισμό.

ΣΔ –ΟΕΝ

2/12/2018

Κυκλοφορεί το 67ο τεύχος του «Κονσερβοκουτιού»

 

Κυκλοφόρησε παραμονές του τριημέρου για τον εορτασμό της 45ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το νέο (67ο) τεύχος του περιοδικού «Κονσερβοκούτι», του εντύπου της Οργάνωσης Επαναστατικής Νεολαίας. Κεντρικό σύνθημα στο πρωτοσέλιδο του περιοδικού μας είναι το εξής: «Η ώρα των αναδρομικών της νεολαίας».

Το σύνθημα αυτό δεν «προήλθε» από κάποιο αγώνα της νεολαίας, αλλά από τον διεκδίκηση τω... συνταξιούχων.

Ο λόγος για «αναδρομικά» που ζητάνε αυτήν την περίοδο οι απόμαχοι της δουλειάς. Δηλαδή για τις περικοπές των αποδοχών τους, τις οποίες υποστήκανε το 2011 και 2012, κρίθηκαν αντισυνταγματικές και τώρα πρέπει να τις πάρουν πίσω.
Το ίδιο πρέπει να κάνει και η νέα γενιά: Να ζητήσει πίσω όσα της στέρησε έως τώρα η χρεοκοπία του καπιταλισμού. Και όχι μόνο αυτό, αλλά να παλέψει για να έχει το... στοιχειώδες : Το ίδιο της το μέλλον, τη ζωή που βρίσκεται μπροστά και όχι πίσω της.

Αυτό το μέλλον δεν υπάρχει μέσα στον καπιταλισμό της μεταμνημονιακής λιτότητας έως το 2060, των ισόβιων χρεών σε τράπεζες και δημόσιο, της πλήρους εργοδοτικής αυθαιρεσίας, της φοίτησης χωρίς στέγαση, της αέναης περιπλάνησης στη ζώνης της ανεργίας –part time δουλειάς, των δολοφονιών όπως εκείνης του Zακ Κωστόπουλου.
Στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κονσερβοκούτι» θα διαβάσετε για το μεταμνημονιακό εργασιακό και ασφαλιστικό πεδίο, το προσφυγικό, την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία, τα 10 χρόνια από την εξέγερση του Δεκέμβρη.
Το νέο τεύχος του περιοδικού «Κονσερβοκούτι» θα το βρείτε:
στο βιβλιοπωλείο-cafe Locomotiva (Σολωμού & Μπόταση στα Εξάρχεια)
στον Ανοιχτό Κοινωνικό Χώρο Ιλίου (Ιδομενέως 32, Ίλιον)
στο στέκι Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. (Αρκαδίου 2, Δάφνη)
στη Λέσχη της Νέας Προοπτικής στην Πάτρα (Έλληνος Στρατιώτου & Γιαννιτσών, Πάτρα)