OEN

Questions that users migrating to Joomla! 1.5 are likely to raise

Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νόμο Γαβρόγλου

Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νόμο Γαβρόγλου

Παρασκευή 30 Μαρτίου, 1.30 μ.μ. Προπύλαια

Πόλεμο στον πόλεμο

κυβέρνησης, κεφαλαίου, τρόικας

Διπλή επίθεση δέχεται αυτή την περίοδο η νεολαία από την κυβέρνηση

Στο εσωτερικό της χώρας, η κυβέρνηση χτυπά τη δημόσια εκπαίδευση με το νόμο Γαβρόγλου και ετοιμάζεται να εφαρμόσει άλλο ένα γύρο αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων.

Συγκεκριμένα, συγχωνεύει τα ΤΕΙ Αθήνας -Πειραιά, περνά τους 2 κύκλους σπουδών στα ΑΕΙ και χτυπά το φοιτητικό συνδικαλισμό μέσω της νέας »συνδιοίκησης» στις σχολές. Εξάλλου στον αέρα βρίσκονται οι Φοιτητικές Εστίες.

Παράλληλα, ετοιμάζει νέες μειώσεις στα εισοδήματα των εργατικών και λαϊκών οικογενειών στις οποίες ανήκει η πλειοψηφία των φοιτητών μέσα από τις επικείμενες περικοπές στις συντάξεις, το αφορολόγητο, αλλά και στις ανατροπές στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

Την ίδια ώρα, στο εξωτερικό της χώρας, η κυβέρνηση συνεχίζει την εσωτερική πολιτική της με άλλα μέσα.

Μ ‘ άλλα λόγια, δεν προχωρά μόνο σε νέα χτυπήματα ενάντια στη νεολαία και το λαό στην Ελλάδα , άλλα έχει αναλάβει το ρόλο του »εργολάβου» του ΝΑΤΟϊκού και Ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού στην περιοχή σε βάρος των λαών των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Ο »εργολαβικός» αυτός ρόλος που άμεσο στόχο έχει την ένταξη της Μακεδονίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και την παραπέρα ανάπτυξη της κηδεμονευόμενης από τις ΗΠΑ συμμαχίας Ελλάδας -Ισραήλ – Αιγύπτου είναι και αυτός σε βάρος της νεολαίας της χώρας που ζούμε.

Και αυτό γιατί εντείνει τον ανταγωνισμό μεταξύ του ελληνικού καπιταλισμού και των άλλων καπιταλιστικών χωρών της περιοχής.

Και αυτό υπό το βάρος της νέας εξελισσόμενης κρίσης του παγκόσμιου καπιταλισμού.

Αυτό σημαίνει πίεση για ακόμα μεγαλύτερες περικοπές σε μισθούς και δικαιώματα για την νεολαία στην Ελλάδα.

Πάνω απ΄ όλα , όμως, υποθάλπει τον κίνδυνο πολεμικών αναμετρήσεων, τις οποίες πρώτη θα πληρώσει η νεολαία.

Η νεολαία πρέπει να απαντήσει στη διπλή πρόκληση.

Να απαντήσει τόσο στην επίθεση που δέχεται στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στην επίθεση την οποία υποθάλπει η κυβέρνηση στο εξωτερικό της χώρας στις πλάτες της νεολαίας.

Όπως δεν δεχόμαστε να γίνουμε »λάστιχο» στη σφεντόνα των αφεντικών στη σχολή και τη δουλειά, έτσι δεν δεχόμαστε να γίνουμε και »κρέας» για τα κανόνια τους.

Γι’ αυτό παλεύουμε :

  • Να ακυρωθεί ο νόμος Γαβρόγλου , να σταματήσουν άμεσα οι συγχωνεύσεις -λουκέτα σχολών και να αποτραπούν τα νέα μνημονιακά μέτρα. Για μία Δημόσια Δωρεάν Ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση για όλους, χωρίς ταξικούς και εξεταστικούς φραγμούς, στην υπηρεσία του λαού, όχι των αφεντικών. Για ένα ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα στο πτυχίο. Δημόσια δωρεάν σίτιση -στέγαση για όλους τους φοιτητές. Για την αναδιοργάνωση της παιδείας και της κοινωνίας σε σοσιαλιστικές βάσεις.
  • Να αποτραπεί κάθε πολεμική περιπέτεια. Έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Όχι στον εθνικισμό. Κάτω η κρατική και παρακρατική τρομοκρατία σε βάρος των αγωνιστών . Λαοί των Βαλκανίων και της Μ. Ανατολής αδέλφια μας. Ο εχθρός μας βρίσκεται στην ίδια μας τη χώρα: Είναι η ελληνική αστική τάξη, το κράτος της, η κυβέρνηση της, κόμματα της και όλοι μηχανισμοί της. Μόνο η ανατροπή της κυριαρχίας των καπιταλιστών, η εργατική εξουσία και η πάλη για Βαλκανική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

www.oen.org.gr  | www.eek.gr

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ!

Την 21η Μάρτη εκδικάζεται το εφετείο της υπόθεσης της Ηριάννας και του Περικλή, μετά τις δυο διαδοχικές απορρίψεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών φυλάκισης, τους προηγούμενους μήνες.
H φυλάκιση χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και μοναδικό τεκμήριο τις προσωπικές και κοινωνικές σχέσεις δυο νέων ανθρώπων, αποτελεί ένα προληπτικό κατασταλτικό χτύπημα απέναντι σε ολόκληρη την νεολαία. Ένα νομικό οπλοστάσιο και μια μηχανή παραγωγής διώξεων και φυλακίσεων, απέναντι στους αγωνιστές και το κίνημα, έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια, διατηρείται και αναβαθμίζεται επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Ο νέος σωφρονιστικός κώδικας, αλλά και η νέα κατηγορία του «ατομικού τρομοκράτη», που πρόσφατα εισήχθη για να στοιχειοθετήσει κατηγορητήρια για τα οποία πολιτικοί κρατούμενοι έχουν ήδη αθωωθεί, αποτελούν επιχείρηση εξόντωσης, όχι μόνο απέναντι σε όσους κρατούνται, αλλά σε όλους όσους επιχειρήσουν να αντισταθούν απέναντι στην βαρβαρότητα.
Μια αναμέτρηση με την νεολαία της κρίσης, της φτώχειας, της ανεργίας και της επισφάλειας βρίσκεται μπροστά μας, σε συνθήκες όπου το «τέλος των μνημονίων» δεν θα φέρει, όπως λέγεται μια επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά την είσοδο σε μια περίοδο πρωτοφανών κοινωνικών αναμετρήσεων.
Η αστική τάξη προετοιμάζεται στον χρόνο που διαθέτει. Προετοιμάζεται χρησιμοποιώντας κάθε αντιδραστικό και αντεπαναστατικό χαρτί, τον εθνικισμό, την δικαστική εξουσία και την αντιτρομοκρατική, μπροστά στην ανοιχτή αναμέτρηση με την νεολαία και την εργατική τάξη.
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για την αστική δικαιοσύνη, ο συμπληρωματικός μηχανισμός της αντιτρομοκρατικής, δεν μεταρρυθμίζεται. Η ΟΕΝ παλεύει ενάντια στην κοινωνία του εγκλεισμού, της επιτήρησης και του ελέγχου, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, του καπιταλισμού.
· Άμεση απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή.
· Άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των πολιτικών κρατουμένων και όλων των φυλακισμένων.
Όλοι και όλες στην κινητοποίηση της πανελλαδικής ημέρας δράσης την Πέμπτη 15/3 στις 18:00 στα Προπύλαια και την Τετάρτη 21/3 στις 09:00 στο Εφετείο.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΟΕΝ: ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ”ΤΣΕΚΟΥΡΙ” ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΨΩΜΙ

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΝΗ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της Γ’ Αξιολόγησης του προγράμματος μνημονιακής φρίκης περιστέλλει το δικαίωμα στην απεργία και καθιερώνει αποκλειστικά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Δεν τους φτάνει που επέβαλαν τη φτώχεια και την ανεργία, τώρα θέλουν να αφαιρέσουν και τα μέσα αντίστασης των εργαζομένων.

Γιατί φοβούνται ότι η διαδικασία  ''έξοδου'' από τα  Μνημόνιο δεν θα αποτελέσει την είσοδο στην κοινωνική και πολιτική ''κανονικότητα'', αλλά σε ένα πρωτοφανή γύρο συγκρούσεων. Γιατί η κρίση, διεθνώς και στην Ελλάδα, γιγαντώθηκε κατά τη μνημονιακή περίοδο, δεν περιορίστηκε.

Γι' αυτό οι από πάνω επιχειρούν να καταστείλουν προληπτικά τις μελλοντικές εργατικές αντιστάσεις. Γι' αυτό, η επίμαχη διάταξη για την απεργία προβλέπει την παρουσία του 50% των μελών ενός σωματείου μιας επιχείρησης για τη λήψη απόφασης για απεργία. 

Μέσα στα πλαίσια της εργοδοτικής τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, η επιβολή της παρουσίας του 50% για τη λήψη απόφασης σημαίνει πρακτικά περιστολή του δικαιώματος στην απεργία. Οι νέοι εργαζόμενοι, αυτοί που ήδη δουλεύουν ή θα πιάσουν δουλειά, είναι τα πρώτα θύματα της τρομοκρατίας των αφεντικών.

Η απαρτία και η δημοκρατία των σωματείων και του εργατικού κινήματος είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος. Το εργατικό κίνημα πρέπει να αποφασίσει για τα θέματα που το αφορούν και όχι το κράτος των Μνημονίων. Αυτοί που μιλάνε τώρα για “δημοκρατία” είναι αυτοί που απελευθέρωσαν πριν 6 μήνες τις ομαδικές απολύσεις. Είναι εκείνοι που διατήρησαν το μειωμένο κατά 22% κατώτατο μισθό και τις διαλυμένες συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Είναι εκείνοι που έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια τη δημοκρατική απόφαση του λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη 2015 ενάντια στη λιτότητα της τρόικας και των Ελλήνων καπιταλιστών. 

Η νεολαία πρέπει να βγει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μη ζήσει μια ζωή στο περιθώριο! Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα!

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ δεν κηρύσσουν Γενική Απεργία! Πρέπει να παλέψουμε για Γενική Απεργία Διαρκείας. Κάτω ο υποταγμένος κρατικοδίαιτος γραφειοκρατικός συνδικαλισμός!

Το φοιτητικό και το μαθητικό κίνημα, μαζί με τη νέα γενιά στους χώρους δουλειάς μπορούν να δώσουν νέο αέρα μάχης στις κινητοποιήσεις των σωματείων και των ομοσπονδιών που δεν σκύβουν το κεφάλι και παίρνουν απο φάσεις απεργίας για την Παρασκευή 12 Γενάρη.

Μαθητές και φοιτητές να συμμετάσχουν στις εργατικές κινητοποιήσεις της 12ης Γενάρη με καταλήψεις σε σχολεία και σχολές.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αφού πρόδωσε το λαό με τα ψέματα για έξοδο από τα μνημόνια τώρα θέλει να τον αφήσει άοπλο και δίχως φωνή, γιατί η φωνή της πάλης του είναι η απεργία.

Να  ανατρέψουμε τα σχέδια τους! Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του, τα Μνημόνια και την Τρόικα! Να ανοίξουμε το δρόμο για την εργατική εξουσία και μία σοσιαλιστική διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια, την Παρασκευή 12/1, 12μμ

Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας 

ΟΕΝ – Κύκλος διεθνιστικών προβολών

 

Κύκλο διεθνιστικών προβολών διοργανώνει η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας (ΟΕΝ) με αφορμή την πολιτική κρίση που έχει προκαλέσει το ''Μακεδονικό''.

Η ΟΕΝ υποστηρίζει το σύνθημα '' τα Βαλκάνια στους λαούς τους κι όχι στο κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους φασίστες''.

Καλούμε τη νεολαία σε επαναστατική διεθνιστική δράση  ενάντια στους φασίστες, αλλά και ενάντια στην κυβέρνηση -υποχείριο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 

Καλούμε κάθε νέο να παρακολουθήσει τις προβολές που οργανώνουμε, να συζητήσει μαζί μας, να δράσει μαζί μας.

 

Πάτρα

 

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, 9μμ

 Λέσχη ''Νέας Προοπτικής'' (Γιαννιτσών και Έλληνος Στρατιώτου). 

Ταινία : '' Όμορφα χωριά, όμορφα καίγονται''

 

Δάφνη (Αττικής)

 

Παρασκευή  23 Φεβρουαρίου, 7.30 μμ

Στέκι Μ.ΑΡΙ.Δ.Α.

(Αρκαδίου 2 & Αγίας Βαρβάρας)

Ταινία: ''Underground''

 

Ίλιον (Αττικής)

 

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, 7 μμ, 

Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος Ιλίου

(Ιδομενέως 32, απέναντι από τον ΟΤΕ)

 Ταινία: ''Underground''

 

[ η λίστα με τις προβολές ανά περιοχή ανανεώνεται συνεχώς]

 

O Μιντιακός Όμιλος του Surviror μιλά για πανεπιστήμια «έρμαια της παραβατικότητας»Επίθεση ενάντια στα δημόσια πανεπιστήμια έχει εξαπολύσει τις τελευταίες μέρες η ''Καθημερινή'' , χαρακτηρίζοντας τα ως «έρμαια στην εγκληματική βία, στην αυθαιρεσία και στην παραβατικότητα» (Καθημερινή Κυριακής 17/12/2017) με αφορμή τις πρόσφατες καταλήψεις σχολών, τις επιθέσεις στην αστυνομία με εφαλτήριο κάποια ΑΕΙ, αλλά και την άνθηση του παρεμπορίου στις εισόδους τους.

Οι πρυτάνεις του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας και της ΑΣΟΕΕ, οι δηλώσεις των οποίων φιλοξενούνται στην «Καθημερινή» διαρκώς ζητούν την επέμβαση της αστυνομίας για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των ιδρυμάτων.

Ενώ, όμως, οι Πρυτάνεις ενοχλούνται με το παρεμπόριο τσιγάρων των «παράνομων» ή μεταναστών έξω από τις σχολές με θύματα τους ''νόμιμους'' πωλητές, δεν ενοχλούνται π.χ. με το παρεμπόριο των μεταπτυχιακών μέσα στις σχολές από τους πανεπιστημιακούς καθηγητές, με το σκλαβοπάζαρο των «ημερών καριέρας» και τις εκδηλώσεις με χορηγούς μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Προφανώς το παρεμπόριο με αντικείμενα εκμετάλλευσης τους φοιτητές επιτρέπονται από τους Πρυτάνεις, την «Καθημερινή», αλλά και τον τηλεοπτικό αδελφό της, τον ΣΚΑΪ του Survivor και του Voice of Greece.

Επιτρέπονται και από τον εκλεκτό τους, αρχηγό της ΝΔ και επίδοξο Πρωθυπουργό Μητσοτάκη που τάσσεται ανοιχτά υπέρ της αναγνώρισης των ιδιωτικών πανεπιστημίων, έτσι ώστε να κυριαρχήσει σε όλο το φάσμα της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το καθεστώς που προμοτάρει ο Όμιλος Αλαφούζου με πρότυπο τους νικητές των πάσης φύσεως εμετικών talent shows.

Αυτή είναι η κοινωνία που φαντασιώνεται στην πραγματικότητα η νεοφιλελεύθερη «Καθημερινή» πίσω από την υποκριτική «ανησυχία» της για την «παραβατικότητα» στα πανεπιστήμια.

 Όσο προκαλούν, τόσο μας εξοργίζουν. Μάταια επιχειρούν να σπεκουλάρουν από τις προδοσίες και τις αποτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν ξεχνά τα παλιότερα αίσχη τους όσο κυβερνούσαν και τα αίσχη τους ως αντιπολίτευση. Δεν θα τους αφήσουμε να ανακαταλάβουν την κυβερνητική εξουσία. Θα παλέψουμε για την εξουσία των εργατών.

Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας