ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ενώνει την οδύνη του και την οργή του, με τους συναδέλφους και τους συγγενείς του Μπάμπη Δευτεραίου. Ο θάνατός του αποτελεί ένα ακόμα στυγνό έγκλημα του κεφαλαίου, στην προσπάθειά του να ξεφορτωθεί κάθε δαπάνη που αφορά την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Είναι τέτοιο το θράσος της εταιρείας, που ακόμα και σήμερα, ημέρα του εγκλήματος ενάντια σε όλη την εργατική τάξη, συνεχίζει να γράφει στο site της πως «η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια».

Προτεραιότητα της εταιρείας στην πραγματικότητα, ήταν όλο αυτό τον καιρό οι 12ωρες και 16ωρες εργάσιμες μέρες, συντηρήσεις που διαρκούν 40 μέρες, για να ρίξει το κόστος η εταιρεία να γίνουν σε 23, στη στιγμή της πυρκαγιάς να μη λειτουργεί ο συναγερμός, για να γλυτώσουν ανθρώπινες ζωές.

Η κυβέρνηση δε μπορεί να κάνει το θεατή. Να σταματήσει η ανοχή στις απολύσεις, την κυριακάτικη δουλειά, την εργοδοτική τρομοκρατία.

Να πληρώσει το κεφάλαιο για τους νεκρούς της εργατικής τάξης.

Μείωση των ωρών εργασίας, αύξηση των αποδοχών.

Αύξηση των δαπανών για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, με την ανεξάρτητη από το κράτος και τα αφεντικά δράση τους, μπορούν να επιβάλλουν τις αναγκαίες λύσεις.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα θα είναι μαζί τους σε αυτή την πάλη.