Ανακοινωση της 2ης Εργατικης Ευρωμεσογειακης Συνδιασκεψης

2η Εργατική Ευρωμεσογειακή Συνδιάσκεψη
για την «Ευρώπη σε κρίση»

Αθήνα, Αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, 29-30 Μαρτίου 2014

Η 2η Εργατική Ευρωμεσογειακή Συνδιάσκεψη για την «Ευρώπη σε κρίση»,  πραγματοποιήθηκε επιτυχημένα  στην Αθήνα, Ελλάδα, στις 29-30 Μαρτίου 2014, στην Αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.
Στις εργασίες της συμμετείχαν εκπρόσωποι από είκοσι ένα (21) οργανώσεις, καθώς και πολλοί αγωνιστές σε προσωπική βάση από δεκαέξι (16) χώρες και τέσσερις (4) ηπείρους.
Από την Ελλάδα:  το EEK, το οποίο φιλοξένησε τη Συνδιάσκεψη. παρατηρητές από ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ «Σπάρτακος»-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κομμουνιστική Οργάνωση «Ανασύνταξη», Εκπρόσωποι από τα κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒIOME, ηγέτες της Ομοσπονδίας και των τοπικών συνδικαλιστικών οργανώσεων στις υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης -ΠOE/OTA. Συνδικαλιστές από το εργοστάσιο ALUMINIUM HELLAS,  Αττικό Μετρό, εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, στην Εκπαίδευση κ.α.
Από την Τουρκία: το DIP (Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα -CRFI). Παρατηρητές από το Λαϊκό Μέτωπο.
Από την Ιταλία: το PCL (Κόμμα Κομμουνιστών Εργαζομένων -CRFI)
Από την Πορτογαλία:  Ρακέλ Βαρέλα (Νέο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας, περιοδικό Rubra)
Από τη Γαλλία: Μόνικα  Καρμπόβσκα (σε προσωπική βάση)
Από τη Βρετανία: Χιλέλ Τίκτιν (εκδότης του περιοδικού Critique, Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης)
Από τη Φινλανδία: MTL (Μαρξιστική Εργατική Λίγκα -CRFI)
Από την Πολωνία: Eύα Γκροσζέβσκα (σε προσωπική βάση)
Από την Ουγγαρία: Ματίας Μπενγίκ (Σύλλογος Καρλ Μαρξ της Βουδαπέστης)
Από τη Βουλγαρία: σύντροφοι από το Κοινωνικό Κίνημα της Βάρνας
Από την Ουκρανία: Οργάνωση «Ενάντια στο Ρεύμα»
Από τη Ρωσία : Ρωσικό Κόμμα Κομμουνιστών, Ενιαίο Κομμουνιστικό Κόμμα, Σύλλογος μαρξιστικών Οργανώσεων (AMO), Αριστερό Μέτωπο, Alternativyi
Από την Κύπρο: αντιπρόσωποι Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων Τροτσκιστών, «Νέος Άνθρωπος» και EEK
Από το Ιράν, συντρόφισσα σε προσωπική βάση
Από τη Νότια Αφρική, Λατίφ Πάρκερ (Συντακτική Επιτροπή του Critique), και Γκόντφρι Μντίνγκι (Unity, σε προσωπική βάση)
Από την Αργεντινή : Partido Obrero  (Εργατικό Κόμμα -CRFI)

Η 2η Εργατική Ευρωμεσογειακή Συνδιάσκεψη ψήφισε ομόφωνα τη Διακήρυξη ως σύνολο, και κατά πλειοψηφία το τμήμα το αφιερωμένο στην Ουκρανία, με τα κόμματα PCL και DIP να δηλώνουν αποχή. Ψηφίστηκαν ομόφωνα προτάσεις ψηφίσματος αλληλεγγύης στους Έλληνες εργαζόμενους στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, καθώς και για την Κύπρο, απορρίπτοντας το νέο ιμπεριαλιστικό σχέδιο και την επιβαλλόμενη λιτότητα της τρόικας.
Aθήνα 2 Aπριλίου 2914