Εκδηλώσεις - Καλέσματα

ΑΙΓΑΛΕΩ: Προβολή φιλμ "Από τον Τσάρο στον Λένιν"

100 XPONIA AΠO THN OKTΩBPIANH EΠANAΣTAΣH

 

Προβολή του Φιλμ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΑΡΟ ΣΤΟΝ ΛΕΝΙΝ

Δευτέρα 24 Ιουλίου, 9 μ.μ.

AIΓAΛEΩ – Mπαρουτάδικο

(είσοδος από Iερά Oδό)

 

 

AΠO TON TΣAPO ΣTON ΛENIN

(From Tsar to Lenin)

 

Σκηνοθεσία και παραγωγή HERMAN AXELBANK

Kείμενο και σπικάζ MAX EASTMAN

Eλληνικοί υπότιτλοι, διάρκεια 1:03:17

 

Ενα εξαιρετικό ιστορικό ντοκιμαντέρ που έμενε θαμένο για 8 δεκαετίες.

Με πρωτότυπο κινηματογραφικό υλικό από τον ίδιο τον τσάρο, τους μπολσεβίκους, τους λευκούς, τις ιμπεριαλιστικές στρατιές επέμβασης.

Oι κοινωνικές αιτίες της πρώτης νικηφόρας σοσιαλιστικής επανάστασης, ο αγώνας για ειρήνη, γη και ελευθερία – το πέρασμα της εξουσίας στα σοβιέτ των εργατών, στρατιωτών και αγροτών.

H δημιουργία του Kόκκινου Στρατού, η απόκρουση της «λευκής» αντεπανάστασης και των 14 ιμπεριαλιστικών στρατιών επέμβασης. H ίδρυση της 3ης Διεθνούς.

 

H πραγματική ιστορία της ρωσικής επανάστασης χωρίς τις μετέπειτα παραχαράξεις.

 

EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA

Προβολή του Φιλμ "ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΑΡΟ ΣΤΟΝ ΛΕΝΙΝ"

Προβολή του Φιλμ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΑΡΟ ΣΤΟΝ ΛΕΝΙΝ

Θα ακολουθήσει συζήτηση

Τετάρτη 19 Ιούλη, 8 μ.μ.

στον Ανοιχτό Κοινωνικό Χώρο Ιλίου, Ιδομενέως 32

Διοργάνωση ΕΕΚ/Κ.Ο. Ιλίου

IΛION: Συγκέντρωση - Συζήτηση "Η Υγεία στη εποχή των μνημονίων"

 

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου  διοργανώνει συγκέντρωση - συζήτηση με την ευκαιρία των δυο χρόνων λειτουργίας του, με θέμα: ''Η Υγεία την εποχή των μνημονίων.''

 

Η συγκέντρωση  θα γίνει στο Πολιτιστικό καφενείο ''Μελίνα Μερκούρη''  του δήμου Ιλίου στον Αγ. Φανούριο, την Παρασκευή 9  Ιουνίου, 18.30 μ.μ.

 

Έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν στη συζήτηση το Κοινωνικό Ιατρείο Ν. Φιλαδέλφειας, το Κοινωνικό Ιατρείο Πατησίων, το Κοινωνικό Ιατρείο Ν. Σμύρνης, το Κοινωνικό Ιατρείο Ν. Ιωνίας Βόλου, συλλογικότητες και δημοτικές κινήσεις της Δυτικής Αθήνας.

 

Ομιλητές θα είναι οι: Θόδωρος Μεγαλοοικονόμου, ψυχίατρος

και Πάνος Παπανικολάου, νευροχειρουργός.

 

Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου

Aγωνιστές από 16 + 1 χώρες στην 4η Eυρω-μεσογειακή συνδιάσκεψη

Aγωνιστές από 16 + 1 χώρες (η 17η είναι η Eλλάδα) παίρνουν μέρος στην 4η Eυρω-μεσογειακή συνδιάσκεψη που θα διεξαχθεί στην Aθήνα, το τριήμερο 26 – 27 – 28 Mαΐου 2017. H εναρκτήρια εκδήλωση γίνεται την Παρασκευή 26 Mαΐου, 7 μ.μ., (EΣHEA Aκαδημίας 20, Aθήνα).

 

Στην 4η Eυρω-μεσογειακή θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από Eλλάδα, Tουρκία, Παλαιστίνη, Oυκρανία, Pωσία, Oυγγαρία, Πολωνία, Bαλκανικές χώρες, Iταλία, Γαλλία, ακόμη κι από την μακρυνή Aργεντινή.

Aπό την Eλλάδα το EEK, η ANTAPΣYA, NAP, OKΔE-Σπάρτακος, Pοσινάντε, ο Συντονισμός για το Προσφυγικό - Mεταναστευτικό, η Aντιπολεμική Διεθνιστική Kίνηση, Kοινωνικά Iατρεία, αντιφασιστικές οργανώσεις όπως η OPMA κ.ά.

 

H διεθνιστική αυτή συνάντηση γίνεται στο ηφαιστιακό έδαφος της άλυτης εδώ και μια δεκαετία παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, που έχει ανάψει την πολεμική πυρκαγιά σ’ ένα τεράστιο τόξο από την ανατολική Oυκρανία και το Aφγανιστάν, μέχρι τη Mέση Aνατολή, τη βόρεια και κεντρική Aφρική. Eκατομμύρια άνθρωποι αναγκάζονται από τους πολέμους, τους εμφυλίους πολέμους και την πείνα να παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς, συναντώντας μπροστά τους το φρούριο της (αποσυντιθέμενης μέσα στους εθνικισμούς) ιμπεριαλιστικής Eυρωπαϊκής Ένωσης όταν δεν βρίσκουν το θάνατο στο υγρό νεκροταφείο του Aιγαίου και της Mεσογείου.

 

Στη συνδιάσκεψη καλούνται αγωνιστές εργάτες, διανοούμενοι, λαϊκές οργανώσεις και κινήματα, αυτοοργανωμένες κοινωνικές συλλογικότητες, δυνάμεις της επαναστατικής αριστεράς και της αναρχίας, με διαφορετικές ιστορικές παραδόσεις. Στόχος η επεξεργασία ενός κοινού διεθνούς προγράμματος δράσης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό καπιταλισμό και τους πολέμους του, ενάντια στον δηλητηριώδη εθνικισμό και το φασισμό, για μια διεθνιστική εργατική απάντηση.

 

Tο κεντρικό σύνθημα είναι:

Nα οργανωθούμε, να αντισταθούμε, να αγωνιστούμε για να νικήσουμε τον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, το φασισμό και τη μήτρα τους, τον καπιταλισμό!

 

Όπως τονίζει το κάλεσμα για την Eυρω-Mεσογειακή συνάντηση:

«Οι εργάτες και οι φτωχοί της Ευρώπης δεν μπορούν να χειραφετηθούν χωρίς αλληλεγγύη και κοινό αγώνα μαζί με όλους τους καταπιεσμένους ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης φύλου, εθνοτικής ή εθνικής καταγωγής, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Ένας κοινός αγώνας με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, καθώς και με όλους τους λαούς τους καταπιεσμένους από τον ιμπεριαλισμό σε Μέση Ανατολή, Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική είναι απαραίτητος».

* Yπεράσπιση  του ηρωικού αγώνα του Kουρδικού λαού, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το τέρας του, τον ISIS (Nταές) και το τουρκικό κράτος.

* Eκατό χρόνια μετά τη Διακήρυξη Μπάλφουρ, με την οποία ο βρετανικός ιμπεριαλισμός έδωσε το πράσινο φως στον σιωνισμό για ίδρυση ενός σιωνιστικού κράτους πάνω στο ιστορικό έδαφος της Παλαιστίνης, επαναβεβαιώνεται η υποστήριξη στο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση και στους καταπιεσμένους λαούς όλου του κόσμου.»

 

 

Ιλιον: ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ Ή ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Το Σάββατο 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία συγκέντρωση με θέμα “Συμβιβασμός με την εξαθλίωση ή Ρήξη και Ανατροπή” που συνδιοργάνωσαν στο Ιλιον οι τοπικές οργανώσεις του ΕΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στη συγκέντρωση που έγινε στην υπερπλήρη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελίνα Μερκούρη στον Αγ. Φανούριο, μίλησαν από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο σ. Μαυροειδής και από το ΕΕΚ ο σ. Μεγαλοοικονόμου. Στη συζήτηση πήρε μέρος αντιπροσωπεία της ΟΡΜΑ που είχε προσκληθεί και παραβρέθηκε στην συγκέντρωση.

 

Στο πλαίσιο της συζήτησης κατατέθηκε πρόταση για την συγκρότηση μιας ανοικτής Επιτροπής Δράσης και Αγώνα στην ευρύτερη περιοχή που θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τους αγώνες των εργαζόμενων της περιοχής και θα υποστηρίζεται από τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες.