Αντιπολεμικά

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ποιος μας Απειλεί με Πόλεμο και γιατί;

Eίναι ο Τούρκος ο εχθρός, ή μήπως να κοιτάξουμε λίγο τα μούτρα μας στον καθρέφτη;
Από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ μέχρι τη Ν.Δ και δυνάμεις του ακροδεξιού-φασιστικού χώρου, επικρατεί η αντίληψη πως το βασικό πρόβλημα στο Αιγαίο είναι η μονομερής τουρκική προκλητικότητα, που απειλεί σε πόλεμο και θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. Μάλιστα, μετά τις πρόσφατες εκλογές, αλλά και μετά τις ερχόμενες βουλευτικές-εθνικές εκλογές, αναμένεται να διαμορφωθεί ένα ακόμα πιο αντιδραστικό πλαίσιο εθνικής γραμμής και συνεννόησης μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ, και στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών.

Όμως σήμερα, στο Αιγαίο, έχουμε ήδη και πόλεμο και θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. Θάνατο, εγκλεισμό, εξαθλίωση χιλιάδων προσφύγων /μεταναστών και πόλεμο απέναντί τους, με βάση την κοινή συμφωνία για το προσφυγικό Ελλάδας-Τουρκίας-Ε.Ε. Αλλά και για τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, δεν ευθύνεται μόνο το τουρκικό κράτος. Ευθύνεται πάρα πολύ, όπως θα δούμε, και το ελληνικό κράτος.

Τελευταία, από την εφημερίδα Καθημερινή και τα δελτία των 8 μέχρι προβεβλημένες προσωπικότητες της Αριστεράς, όπως οι κ.Μαργαρίτης ("γιατί σε λίγο ο ελληνικός στρατός θα χάσει την αποτρεπτική του ισχύ") και Π.Σωτήρης ("η Τουρκία παίζει με τη φωτιά: προς νέες έρευνες εντός ελληνικής ΑΟΖ"), όλοι τους κάνουν συνεχώς λόγο για την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα στο Αιγαίο. Φαίνεται πως, πέρα από ιδεολογικές αντιθέσεις ανάμεσα σε "πατριωτική Αριστερά'' και "πατριωτική Δεξιά", ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού συστήματος συμφωνεί σε μια δήθεν αντικειμενική πραγματικότητα: Η Τουρκία στο Αιγαίο επιτίθεται, ενώ η Ελλάδα αμύνεται.

Άραγε, φταίει μόνο η Τουρκία στο Αιγαίο; Και είναι η τουρκική κυβέρνηση, αλλά και ο «Τούρκος» που την ψηφίζει, οι μεγαλύτεροι εχθροί της κοινωνίας στην Ελλάδα; Ή μήπως, πρέπει να κοιτάξουμε λίγο το πρόσωπό μας στον καθρέφτη, πριν αναζητήσουμε τις ευθύνες αλλού;

Κατά κανόνα, όταν αναλύουν τις «ελληνοτουρκικές σχέσεις» οι διάφοροι «δημοσιολόγοι», κανείς τους δεν θεωρεί σκόπιμο να συμπεριλάβει σε αυτές τη συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας-Ε.Ε ενάντια στους πρόσφυγες, ή τη συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας στον βάναυσο έλεγχο των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο, σε ένα σύστημα πολέμου, πνιγμού και αιχμαλώτισης που εκτείνεται από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, με τη συμμετοχή Ελλάδας και Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, μέχρι τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και και την Ευρώπη. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από την Τουρκία, ομολόγησαν πως είχαν περάσει τα σύνορα και είχαν μπει στην Τουρκία κυνηγώντας μετανάστες!

Κανείς δεν αναφέρει επίσης τη συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας στην κατασκευή του ενεργειακού αγωγού TAP. Κανείς από τους παραπάνω δεν αναφέρει τον κοινό "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας" που διεξάγουν Ελλάδα και Τουρκία απέναντι σε Κούρδους και Τούρκους κοινωνικούς αγωνιστές. Οι πρόσφυγες και μετανάστριες, οι κοινωνικοί αγωνιστές και αγωνίστριες, σε όλες αυτές τις δήθεν αντικειμενικές αναλύσεις, είναι αόρατοι και αόρατες. "Ελληνοτουρκική σχέση" θεωρείται βασικά ό,τι μπορεί να διαβαστεί ως «τουρκική επιθετικότητα» - ό,τι δεν χωράει σε αυτό το αφήγημα, αποκλείεται.

Αλλά έστω ότι δεν αξίζει να ενημερωθεί ο «μέσος πολίτης» για τις διακρατικές συνεργασίες Ελλάδας-Τουρκίας, που έχουν ως θύματα, καθημερινά, πραγματικά ανθρώπινα σώματα Έστω ότι όλες οι αναλύσεις πρέπει να γίνουν για τα υψηλά «γεωπολιτικά μεγέθη», τους υπέρογκους στρατιωτικούς μηχανισμούς και τους ενεργειακούς ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή. Αξίζει να ενημερωθεί, με συνοπτικό τρόπο, ο «μέσος πολίτης» για τις ευθύνες της Ελλάδας στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό;

Στη θάλασσα, επί ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα απειλεί συνεχώς τη μονομερή άσκηση του δικαιώματος επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων από 6 στα 12 μίλια στο Αιγαίο (Καμμένος, Κοτζιάς, και η νυν πολιτική ηγεσία), διπλασιάζοντας τα θαλάσσιά της κρατικά σύνορα. Πρόκειται για επιθετική ελληνική κίνηση, το κόστος της οποίας για την Τουρκία είχε υπολογιστεί ήδη αναλυτικά από το 2001 από τον Α.Νταβούτογλου στο «Στρατηγικό Βάθος» του: τότε, η κίνηση αυτή θα έπληττε το 88% του εξωτερικού εμπορίου της Τουρκίας και τα τουρκικά εμπορικά περάσματα του πετρελαίου, η επεξεργασία του οποίου γίνεται στην Τουρκία, μειώνοντας μάλιστα ριζικά τα διεθνή ύδατα. Αν το ελληνικό κράτος πραγματοποιήσει αυτή την κίνηση, τότε τα διεθνή ύδατα στην περιοχή θα μειωθούν δραματικά υπέρ της Ελλάδας, από το περίπου 56% στο περίπου 26%, ενώ η κρατική κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο αυξάνεται από το 35% στο 64%. Έτσι, τα τουρκικά εμπορικά πλοία θα πρέπει να παίρνουν άδεια από το ελληνικό κράτος για να πραγματοποιήσουν διελεύσεις που πραγματοποιούν σε διεθνή χωρικά ύδατα σήμερα.

Όσον αφορά ειδικά το ζήτημα της ΑΟΖ, η Ελλάδα προχωρά σε διμερείς συμφωνίες για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με Ισραήλ, Αλβανία(;), Αίγυπτο και άλλες χώρες, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό γεωπολιτικό πλαίσιο γύρω από την Τουρκία και αποφεύγοντας τη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία μαζί της για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ - η Τουρκία δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση του 1982, όπως δικαιούται, και επίσημα αναγνωρίζει μόνο την υφαλοκρηπίδα. Για να οριοθετηθεί η ΑΟΖ γύρω από το επίμαχο σημείο του Καστελόριζου, απαιτείται διακρατική συμφωνία των γειτονικών κρατών - δεν πρόκειται λοιπόν για ένα δικαίωμα που μπορεί η Ελλάδα να το ασκήσει μονομερώς, παρά μόνο με ένοπλες διαπραγματεύσεις και μέσω του κυνικού συσχετισμού δυνάμεων που έχει διαμορφώσει με τους συμμάχους της.
Στον αέρα, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει 10 μίλια κρατικής κυριαρχίας (περισσότερα από ότι τα 6 μίλια στη θάλασσα, σύμφωνα με μια παγκόσμια πρωτοτυπία!). Η επέκταση αυτή έγινε με ελληνικό προεδρικό διάταγμα του 1931, κατοχυρώντας και θεσμοποιώντας την ελληνική επιθετικότητα από την εποχή που η Τουρκία ήταν αρκετά αδύναμο κράτος ώστε να αντιδράσει. Άλλωστε, τα 10 μίλια στον αέρα, μαζί με τα «αβύθιστα αεροπλανοφόρα», όπως αποκαλούνται σε διάφορα σενάρια τα ελληνικά νησιά, αποτελούν από μόνα τους δήλωση πολεμικών προθέσεων.
Στον διακρατικό ανταγωνισμό, η Ελλάδα ασκεί πίεση στην Τουρκία και μέσω των γεωπολιτικών συμμαχιών της, χωρίς η Τουρκία να έχει αντίστοιχους συμμαχικούς μοχλούς πίεσης στην ευρύτερη περιοχή. Στα Βαλκάνια, η Ελλάδα περιορίζει την επιρροή Ρωσίας και Τουρκίας σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, ελέγχοντας τον εναέριο χώρο Αλβανίας, Μαυροβουνίου, και μερικώς της Βουλγαρίας μέσω του ΝΑΤΟ, αλλά και της Β.Μακεδονίας μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ οι ελληνικές επενδύσεις στα Βαλκάνια διατηρούν πολύ σημαντικό ρόλο. Νοτιοανατολικά, ο άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, και ο τεράστιος συμφωνημένος αγωγός ΕASTMED, έχουν ως στόχο τη σχετική περιθωριοποίηση της Τουρκίας και της Ρωσίας στην περιοχή. Στην Αφρική, η συμμαχία της Ελλάδας κυρίως με την Αίγυπτο και δευτερευόντως με τη Λιβύη, ολοκληρώνει τον άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου, με πολύ σημαντικό ρόλο, όπως είδαμε, στο ζήτημα οριοθέτησης της ΑΟΖ.
Mainstream καθηγητές όπως ο Μάζης, ο Φίλης, ο Ηρακλείδης, συχνά είναι πιο κυνικοί και ρεαλιστές στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ελληνικού καπιταλισμού, σε σχέση με διάφορες ανυπόστατες, «αριστερές και δεξιές» υπερπατριωτικές κορώνες που επικαλούνται το απόλυτο, δήθεν, «διεθνές δίκαιο» της Ελλάδας. Για τον καθηγητή Φίλη, στο Καστελόριζο η Τουρκία δέχεται πίεση και θα μπορούσε η Ελλάδα να κάνει μια συμφωνία (άρα η Ελλάδα δεν έχει απόλυτο δίκιο ούτε κάποιο μονομερές δικαίωμα), αλλά η Τουρκία έχει έναν αδιάλλακτο ηγέτη στο τιμόνι που δεν επιτρέπει τις διαπραγματεύσεις. Για τον περίφημο καθηγητή Μάζη, θαλάσσια σύνορα νομικώς αυστηρά προσδιορισμένα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν υπάρχουν. Για τον καθηγητή Ηρακλείδη, «Η Τουρκία έχει δίκιο. Με όλο το κύρος του ανθρώπου που ασχολείται με αυτό το θέμα επί 25 χρόνια. Απολύτως. Το δίκιο της Τουρκίας είναι ότι οποιαδήποτε συμφωνία, χρειάζεται τη σύμφωνη γνώμη δύο μερών ενώ η ελληνική πλευρά δείχνει ότι θέλει να το κάνει μονομερώς το οποίο είναι εντελώς παράνομο. Ξεκάθαρα πράγματα [...] Το θέμα των χωρικών υδάτων είναι πιο πονηρό. Το θέμα της αιγιαλίτιδας ζώνης είναι προβληματικό γιατί τυπικά μπορεί να το κάνει μονομερώς η Ελλάδα αλλά το θέμα αν θέλει να το κάνει και να βλάψει τη γειτονική της χώρα ας το κάνει ... τα δικά σας τα παιδιά και τα δικά μου ας πάνε φαντάροι [...] ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα - το Διεθνές Δίκαιο λοιπόν θα ορίσει την περιοχή και θα πεί στο τέλος ότι θα ακολουθήσουμε το 1 προς 4: Θα πάρει η Τουρκία το ≈ με βάση τα θαλάσσια σύνορα της και τα Τ η Ελλάδα. Ξεκάθαρα πράγματα. Είναι σίγουρο αυτό που σας λέω, 75 – 25. Το κακό είναι ότι τόσο στην Ελλάδα και λιγότερο στην Τουρκία έχουν την αίσθηση ότι στη μεν Τουρκία θα πάρουν το μισό Αιγαίο, στη δε Ελλάδα ότι θα πάρουν το 99% της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας. Όλα αυτά είναι ηλιθιότητες. Θα πάρει η Τουρκία –στη χειρότερη περίπτωση για την Ελλάδα– τα 30, στην καλύτερη περίπτωση για την Ελλάδα τα 20. Θα παίξει μεταξύ 20 και 30. Με απόλυτη βεβαιότητα αυτό που σας λέω.».
Υπάρχουν άραγε άραγε ελληνικά ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα πίσω από την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, πίσω από την οικονομική και γεωπολιτική εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου; Ναι. Μερικά από αυτά είναι του Λάτση των ΕΛΠΕ, του Βαρδινογιάννη της Energean, του Κόκκαλη της Intracom, του Μυτιληναίου, του Τσάκου (γεωτρύπανα - NLG κ.λπ.), του Μαρινάκη (Ενέργεια και το εμπόριο που όλοι ξέρουμε ότι κάνει), του Μελισσανίδη (τροφοδοσία αμερικάνικου στόλου, ενέργεια κ.λπ.), του ελληνικού καπιταλισμού και του ελληνικού κράτους συνολικά στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή.

Φυσικά, υπάρχουν και τα ιδιωτικά συμφέροντα πολυεθνικών, όπως η ΕΝΙ, η ΤΟΤΑL, η ΕΧΧON MOBIL, και, επιπλέον, τα καπιταλιστικά συμφέροντα της αμυντικής βιομηχανίας, κυρίως των ΗΠΑ, και δευτερευόντως της Ρωσίας, της Ελλάδας, της Τουρκίας. Οικονομικά συμφέροντα που αναπαράγουν τη πολεμική ένταση μεταξύ ελληνικού, τουρκικού, κυπριακού λαού, ώστε οι κρατικοί προϋπολογισμοί να καταπίνουν πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα πολλών δισεκατομμυρίων, την ώρα που γίνονται περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες.
Το ότι Ελλάδα και Τουρκία δεν επιδιώκουν κάποια ειρηνική επίλυση των διαφορών τους σε Διεθνή Δικαστήρια, αλλά κάνουν επιθετικές ενέργειες, δείχνει το πώς αντιλαμβάνονται την "ένοπλη διαπραγμάτευση", για τα συμφέροντα ελληνικού και τουρκικού καπιταλισμού αντίστοιχα. Εμείς όμως, που ζούμε στην Ελλάδα, καθημερινά αντιμετωπίζουμε την ελληνικής προέλευσης φιλοπόλεμη προπαγάνδα. Την οποία διαδίδουν και κομμάτια της «Αριστεράς». Μας λένε συνεχώς πως ο τουρκικός καπιταλισμός μεγαλώνει, οικονομικά και στρατιωτικά, και για αυτό αναπτύσσει «αναθεωρητικές τάσεις». Όμως, και ο ελληνικός καπιταλισμός, που έχει καλύτερη παραδοσιακά κεκτημένη θέση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο (όπως είδαμε, στη θάλασσα, στον αέρα, στα Βαλκάνια), αναθεωρεί ήδη, με νέες συμμαχίες και συμφωνίες, την κατάσταση στα Βαλκάνια, το Αιγαίο, την Κύπρο, μέσα στο σύγχρονο δυναμικό γεωπολιτικό περιβάλλον καπιταλιστικού ανταγωνισμού.
Αν φταίει και το ελληνικό κράτος για τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, εχθρός μας δεν είναι οι Τούρκοι, οι Τουρκοκύπριοι, οι μετανάστες και οι μετανάστριες.
Ο εχθρός μας βρίσκεται στην ίδια μας τη χώρα, είτε αφορά τα ελληνικά αφεντικά που εκμεταλλεύονται και χτυπάνε με τον ίδιο κυνισμό εργαζομένους/ες, εμάς τους ντόπιους ή και μετανάστες/στριες, μαζί με το σάπιο πολιτικό τους προσωπικό και τους φασίστες. Είτε αφορά τα αμερικανικά και γερμανικά κεφάλαια που «επενδύουν» στο ελλαδικό φτηνό εργατικό δυναμικό. Είτε αφορά το κινέζικο κεφάλαιο στο λιμάνι της COSCO και τις εργασιακές σχέσεις εκεί.
Ο εχθρός μας βρίσκεται στην ίδια μας τη χώρα, είτε αφορά τον καθημερινό εθνικισμό, το ρατσισμό και τον σεξισμό, που ονομάζει «βιαστές», «εγκληματίες» και «επικίνδυνους για τα εθνικά συμφέροντα» όλους τους μετανάστες, τους μουσουλμάνους, τους Τούρκους και άλλους.
Ο εχθρός μας βρίσκεται εδώ, και είναι πολυεθνικός, όσο πολυεθνική είναι η πραγματικότητα των εργαζομένων και των καταπιεσμένων. Άλλωστε, ελληνικές επενδύσεις γίνονται στην Τουρκία, και τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα - τα κέρδη των ιδιωτικών επιχειρήσεων δεν έχουν σύνορα, παρά μόνο όταν πρέπει να κάνουν βίαιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Ο κοινωνικός πόλεμος, είτε με τη διακρατική του μορφή είτε με άλλες μορφές του, έχει πάντα θύματα τα πιο εκτεθειμένα σώματα στη μισθωτή εκμετάλλευση και τη φτώχεια, τον εθνικισμό και το ρατσισμό.

Σε Ελλάδα, Τουρκία, Μακεδονία, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και τα υπουργεία, λέει ένα σύνθημα.
Να μπλοκάρουμε την πολεμική μηχανή του ελληνικού και του τουρκικού καπιταλισμού, να ζήσουμε μαζί στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια, στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Με οριακή νίκη του ακροδεξιού Νετανιάχου, έναντι του «κεντρώου» απόστρατου στρατηγού Γκαντς, χωρίς κανένα κόμμα να κερδίζει πλειοψηφία, έληξαν οι πρόωρες εκλογές που προκάλεσε ο Νετανιάχου προκειμένου να αποφύγει τις εκλογές με καταδίκη του για διαφθορά. Οι επόμενες ημέρες θα επικεντρώνονται στο σχηματισμό κυβέρνησης – προκειμένου για το κόμμα Λικούντ με άλλα πιο ακροδεξιά και φανατικά θρησκευτικά ισραηλινά κόμματα. Ένα άλλο όμως γεγονός που ήδη απασχολεί τα μίντια είναι ο προσεχής διαγωνισμός της Eurovision.

Aπό τις 14 έως τις 18 Mαΐου θα διεξαχθεί στο Iσραήλ ο 64ος διαγωνισμός της Eurovision. H ακροδεξιά κυβέρνηση Nετανιάχου ήδη χρησιμοποιεί τον διαγωνισμό για να προβάλλει το ευρωπαϊκό προφίλ του κράτους του Iσραήλ, ενώ την ίδια στιγμή καταστέλλει βάρβαρα τις διαμαρτυρίες του παλαιστινιακού λαού στην Λωρίδα της Γάζας και ετοιμάζεται, ως έχει αναγγείλει, να προσαρτήσει στο Iσραήλ όλους τους ισραηλινούς εποικισμούς στη Δυτική Όχθη, εφόσον κερδίσει τις εκλογές της Tρίτης 9 Aπριλίου. Aυτό ισοδυναμεί με ανατίναξη κάθε προοπτικής για «δύο κράτη για δύο λαούς» που ήταν για πολλά χρόνια η πολιτική του Iσραήλ (και των HΠA).
Ένα χρόνο μετά την έναρξη της "Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής" χιλιάδων Παλαιστινίων που διεκδικούν το δικαίωμα στην επιστροφή τους στην ιστορική Παλαιστίνη, στη γη από την οποία εκδιώχθηκαν με τη βία, το αίμα ρέει άφθονο στο συνοριακό φράχτη Γάζας-Ισραήλ. Aπό τις 30 Μάρτη του 2018 μέχρι σήμερα καταμετρούνται 250 νεκροί εκ των οποίων 41 παιδιά, και 29.000 τραυματίες. Mόνο στις 30 Μάρτη του 2019, 40.000 διαδηλωτές βρέθηκαν και πάλι στο φράχτη- με αποτέλεσμα να δολοφονηθούν απ' τον ισραηλινό στρατό 3 ακόμη Παλαιστίνιοι και να τραυματιστούν εκατοντάδες.
Tαυτόχρονα, ο Nετανιάχου διακήρυξε ότι τα υψώματα του Γκολάν, που το Iσραήλ κατέχει από τον πόλεμο του 1967, αποτελούν εδάφη του Iσραήλ, παρά την απόφαση του OHE ότι είναι κατεχόμενα εδάφη που ανήκουν στη Συρία.
Στο πλευρό του, ο Nετανιάχου έχει τον φασίζοντα πρόεδρο των HΠA Tραμπ. Aλλά και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στον ένα ή στον άλλο βαθμό στηρίζουν το ισραηλινό κράτος που χτίστηκε ως προκεχωρημένο φυλάκιο του ιμπεριαλισμού για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας.
Στο πλευρό του Iσραηλινού κράτους και του ίδιου του ακροδεξιού Nετανιάχου βρίσκεται η κυβέρνηση Tσίπρα, η πιο φιλο-ισραηλινή κυβέρνηση της Eλλάδας από την ίδρυση του κράτους του Iσραήλ το 1948. Όπως σημειώνει η επίσημη ιστοσελίδα της ισραηλινής πρεσβείας στην Aθήνα «Τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες οι Ελληνο-ισραηλινές σχέσεις διανύουν μια χρυσή περίοδο καθώς η Αθήνα και η Ιερουσαλήμ έχουν σφυρηλατήσει έναν νέο στρατηγικό συνεταιρισμό.»
Mαζί με τον Nετανιάχου, τον δικτάτορα της Aιγύπτου Aλ Σίσι και την Kύπρο, η Eλλάδα έχει συστήσει μια επιθετική συμμαχία, υπό την αιγίδα των HΠA. Mάλιστα, η τελευταία συνάντηση κορυφής των τεσσάρων στο Iσραήλ έγινε με την παρουσία του "γερακιού" του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Πομπέο. Στην πραγματικότητα η Ελλάδα και οι σύμμαχοί της αποτελούν πιόνια της αμερικάνικης ιμπεριαλιστικής στρατηγικής στην περιοχή της Μέσης Ανατολής – πιόνια που θέτουν σε απειλή την ειρήνη στην περιοχή προσδοκώντας μερίδιο από τη λεία των πηγών ενέργειας και των οδών μεταφοράς της στην Ευρώπη.

Aντίθετοι με την ιμπεριαλιστική πολιτική και την ισραηλινή επεκτατική πολιτική καταπίεσης και καταδυνάστευσης του λαού της Παλαιστίνης, δεκάδες ισραηλινοί καλλιτέχνες εγείρουν φωνή διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους παλαιστίνιους συναδέλφους τους και στον παλαιστινιακό λαό.
Mε επιστολή τους οι ισραηλινοί καλλιτέχνες καλούν σε μποϋκοτάζ του φετινού διαγωνισμού της Eurovision. H επιστολή αναφέρει:

Αγαπητοί διαγωνιζόμενοι της Eurovision 2019,
Είμαστε ισραηλινοί καλλιτέχνες, μουσικοί, κινηματογραφιστές και συγγραφείς. Πολλοί από εμάς υπέγραψαν μια επιστολή που υποστηρίζει την παλαιστινιακή έκκληση για αλλαγή τόπου διεξαγωγής του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2019 από το Τελ Αβίβ. Και εξηγούμε το γιατί:
Εμείς, ως Εβραίοι Ισραηλινοί που επιθυμούμε να ζήσουμε σε μια ειρηνική, δημοκρατική κοινωνία, αναγνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει τρόπος να επιτευχθεί αυτό χωρίς να τερματιστεί η καταπίεση εκατομμυρίων Παλαιστινίων από την κυβέρνησή μας. Μια κοινωνία δεν μπορεί να θεωρηθεί δημοκρατική όταν επιβάλλει έναν στρατιωτικό νόμο σε εκατομμύρια πολίτες και όταν τους αρνείται τα βασικά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ψήφου. Πώς γίνεται σε μια δημοκρατία το ένα πέμπτο των ισραηλινών πολιτών, οι Παλαιστίνιοι Άραβες, να στερούνται ίσων δικαιωμάτων από το νόμο;
Οι νέοι μας, άνδρες και γυναίκες, είναι υποχρεωμένοι να υπηρετούν στον ισραηλινό στρατό κατοχής συμμετέχοντας στη διάπραξη κάθε είδους εγκλημάτων κατά των Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης της παράνομης πολιορκίας της Γάζας.
«Θα ζήσουμε για πάντα με το σπαθί», υποσχέθηκε ο φανατικός πρωθυπουργός μας Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Λοιπόν, δεν θέλουμε να ζήσουμε με το σπαθί! Θέλουμε να ζήσουμε μια φυσιολογική, ειρηνική ζωή χωρίς να καταπιέζουμε ή να υποτάσσουμε κανέναν. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να ενταχθούν σε έναν στρατό που ο περισσότερος κόσμος κατηγορεί για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
Στο ίδιο το Τελ Αβίβ, το Ισραήλ εκτοπίζει τους αυτόχθονες Παλαιστίνιους της Γιάφα χρησιμοποιώντας οικονομικά και νομικά μέσα, εκδιώκοντας οικογένειες, κατεδαφίζοντας σπίτια και διακόπτοντας τις χρηματοδοτήσεις σε ολόκληρες γειτονιές.
Ο διαγωνισμός της Eurovision θα διεξαχθεί στο κέντρο του Τελ Αβίβ, στα ερείπια του παλαιστινιακού χωριού al-Shaykh Muwannis, του οποίου οι κάτοικοι είχαν εκτοπιστεί βίαια και δεν τους επιτράπηκε ποτέ να επιστρέψουν.
Σκεφτήκαμε πολύ σοβαρά τις προγραμματισμένες σας εμφανίσεις. Από τη μία πλευρά, θα ήταν υπέροχο να ακούσουμε τη μουσική σας και τα μηνύματά σας. Από την άλλη πλευρά όμως, αυτό το μήνυμα θα παραδοθεί στο Τελ Αβίβ, το οποίο το Ισραήλ χρησιμοποιεί ως μέσο δημοσίων σχέσεων για να αποσπάσει τον κόσμο από την στρατιωτική του κατοχή, τις πολιτικές απαρτχάιντ και την εθνοκάθαρση ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Θα είναι ο τέλειος αντιπερισπασμός.
Εμείς, ως καλλιτέχνες, δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί όταν οι Παλαιστίνιοι συνάδελφοί μας υποφέρουν από τη φίμωση, την εξαθλίωση και τη βία, και σας ζητάμε να πάρετε θέση.
Οι Παλαιστίνιοι καλλιτέχνες σας παρότρυναν να αποχωρήσετε από την Eurovision και εμείς μαζί τους σας καλούμε να κάνετε το ίδιο, για χάρη τους και για το μέλλον μας.
Με εκτίμηση,
Aviad Albert, μουσικός
Shlomit Altman, καλλιτέχνις
Meira Asher, sound artist
Kerem Blumberg, σκηνοθέτις
Dror Dayan, σκηνοθέτης
Anat Even, σκηνοθέτις
Ohal Grietzer, μουσικός
Nir Harel, καλλιτέχνης
Avi Hershkovitz, σκηνοθέτης
Liad Hussein Kantorowicz, performance artist
Noki Katan, DJ
Jonathan Ofir, μαέστρος και βιολιτζής
Hagar Ophir, installation and performance artist
David Oppenheim, καλλιτέχνης, μουσικός
Michal Peleg, συγγραφέας
Nira Pereg, καλλιτέχνις
Timna Peretz, σκηνοθέτης
Sigal Primor, καλλιτέχνις
Danielle Ravitzki, μουσικός και visual artist
Ben Ronen, visual artist
Michal Sapir, musician, συγγραφέας
Anka Schneidermann, καλλιτέχνης
Yonatan Shapira, μουσικός
Eyal Sivan, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ
Eran Torbiner, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ
Eyal Vexler, art and cultural producer and curator
Oriana Weich, καλλιτέχνις

 

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019
Ειδικές Δυνάμεις στην Σάμο: Ναζιστική προπαγάνδα και βασανιστήρια φαντάρων από στελέχη Φασίστες
Ναζιστική προπαγάνδα...
Αντισημιτισμός..
Αντικομμουνισμός...
Μισαλλοδοξία για τον Τουρκικό λαό, τους Μουσουλμάνους και τους Πρόσφυγες...
Απαξίωση της επίσημης κυβέρνησης και του Δημοκρατικού Κοινοβουλευτικού Πολιτεύματος...
Παράνομα Καψόνια ατομικά και συλλογικά


Προπαγανδίζοντας επεκτατικούς στόχους και απειλώντας την ειρήνη μεταξύ των λαών


Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας την θυμάται αυτή τη δήλωση;


"Έχει δοθεί εντολή για πλήρη διερεύνηση των εστιών ακροδεξιάς στο στράτευμα" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Ρήγας μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. (18-12-2018)
Η Ταξιαρχία και ο Μέραρχος γιατί ανέχονται την ανοικτή δράση των ΝΑΖΙ στις μονάδες τους;

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΑΜΟΥ: ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΜΕ ΚΑΨΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Οι ΝΑΖΙ ΕΠ.ΟΠ. κάνουν φασιστική προπαγάνδα παρουσία αξιωματούχων!
Στα Πλωτά στο Καρλόβασι(13 ΔΕΕ), ένα φυλάκιο των Καταδρομών, ΕΠ.ΟΠ. στέλεχος μιλάει για "ανωτερότητα της Ελληνικής Καθαρής φυλής", για τους κατώτερους μουσουλμάνους που πρέπει να πεθάνουν, "για τους συμμορίτες του ΕΛΑΣ που σκότωναν κόσμο, είναι μύθος η αντίσταση στους Γερμανούς"!
ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ την Αστική Δημοκρατία και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σαν "αριστερό παράνομο καθεστώς" και ότι "δεν έχει πραγματική δικαιοδοσία πάνω μας γιατί εκλέχτηκε με μεγάλη αποχή γι'αυτό ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ".
Επίσης μιλάει για την εβραϊκή φυλή ότι "είναι καθαρή στο βάθος των αιώνων σαν την ελληνική και υπάρχει έμφυτος ανταγωνισμός και μίσος μεταξύ τους"!!!!
Αυτό παρουσία και άλλων ΕΠ.ΟΠ, χωρίς να τον διακόπτουν.
Στο 79 ΕΔΤΕ (6/1/2019) διατάσσονται να τραγουδήσουν Παράνομα Ακροδεξιά άσματα

Πού θ'ανάψουμε κεριά
μέσα στην Αγιά Σοφιά
Πού θ'ανάψουμε κεριά
μέσα στην Αγιά Σοφιά
Πού θ'ανάψουμε κεριά
μέσα στην Αγιά Σοφιά
Στον τρούλο της Αγιάς Σοφιάς
θ'ανέβω για να βγάλω
την τούρκικη ημισέληνο
και τον Σταυρό να βάλω
Το Ισλάμ και η θρησκεία των Ιεχωβαδων και οι Άθεοι απαξιώνονται.
Προπαγανδίζεται ότι η Τουρκική "φυλή" είναι κατώτερη της "Καθαρής Ελληνικής". Αναπαράγεται μίσος για τα προσφυγικά ρεύματα στην Σάμο , ως βρωμιάρηδες κλέφτες που κλέβουν τα επιδόματα των Ελλήνων.

Η κατάσταση με το 79 ΑΔΤΕ Σάμου είναι ακραία επικίνδυνη και έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι φαντάροι καταδρομείς είναι στα όρια της κατάρρευσης.

Ο μέσος όρος ύπνου, στα φυλάκια, είναι 4 ώρες λόγω των αμέτρητων υπηρεσιών και καψωνιών.

Τα καψώνια που ο υπουργός Άμυνας έχει αποκηρύξει γίνονται καθημερινά.

Κάμψεις σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας σαν τιμωρία επειδή ένας φαντάρος γέλασε νευρικά στην προσοχή.

Τα καψώνια έχουν τσακίσει τους φαντάρους.

Οι καταδρομείς φαντάροι αναγκάζονται να παρουσιάζονται βραδιάτικα και να φωνάζουν απίστευτα δυνατά για απλά αιτήματα όπως για να πάνε μια τουαλέτα.

Η αναφορά της φρουράς μπορεί να κρατήσει και 2 ώρες για τιμωρία.
Πολλοί συνάδελφοι παραιτήθηκαν και γύρισαν στο Πεζικό λόγω αυτής της φρικαλεότητας. Πολλές φορές γίνεται ξέσπασμα, απειλές και βιαιοπραγία από άλλους φαντάρους στον πιο αδύναμο, που εξαιτίας τους "φάγανε" όλοι την Παράνομη ομαδική ποινή για το ατομικό λάθος ή αργοπορία.
Για ατομικά παραπτώματα γίνονται ομαδικές ποινές. Όπως το να ντυθείς, να βάλεις εξοπλισμό και σάκο μετά τις 23.00 το βράδυ και να κάτσεις στην βροχή.
Και αν δεν γίνει αυτό σύντομα απ' όλους, να επαναληφθεί σε μια ώρα.
Οι καταδρομείς φαντάροι υποφέρουν από αϋπνίες και οργή!!
ΕΠ.ΟΠ. στελέχη τραμπουκίζουν φαντάρους να κάνουν αγγαρείες ταχύτητα χωρίς να δίνουν οδηγίες ή εξοπλισμό.
Πραγματικό κολαστήριο.
Αναρωτιόμαστε:
Αυτό είναι το "βαθύ αίσθημα Δημοκρατίας που διακατέχει τις ένοπλες δυνάμεις" όπως δηλώνουν οι Υπουργοί Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας και Πάνος Καμμένος;
Η Ταξιαρχία Σάμου και ο Διοικητής Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) γιατί ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ αυτή την Παράνομη κατάσταση, αυτή την κατάχρηση εξουσίας που είναι Καθεστώς;

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΑΜΟΥ

Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να σταματήσουν άμεσα όλες αυτές οι Παρανομίες, να εκλείψουν οι επικίνδυνες συμπεριφορές και απάνθρωπες καταστάσεις.
Να Τιμωρηθούν άμεσα οι Υπεύθυνοι.
Εκεί οδηγεί όμως η πολιτική "εθνικής ενότητας" που προωθεί συστηματικά η κυβέρνηση και το Υπουργείο Άμυνας.
Γιατί ιδιαίτερα στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων όχι μόνο έχει πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο ξέπλυμα της ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ Χρυσής Αυγής (κοινή παρουσία εκπροσώπων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Χ.Α σε Καστελόριζο, άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ κλπ) και έχει προπαγανδιστεί η ανάγκη "εθνικής ενότητας", αλλά έχουν επιβληθεί σειρά μέτρων που Οικοδομούν το σύγχρονο Επιχειρηματικό κράτος Πολέμου-Καταστολής του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Αποτελεί διακηρυγμένη θέση της ηγεσίας των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων η αναβάθμιση της αιματοβαμμένης στρατιωτικής συνεργασίας τους με το κράτος του Ισραήλ. Σε αυτό το πλαίσιο πληθαίνουν συνεχώς οι κοινές ασκήσεις, οι συν-εκπαιδεύσεις πιλότων, τα μνημόνια στρατιωτικής συνεργασίας. Χαρακτηριστική τακτική άσκηση, που πραγματοποιήθηκε και φέτος, στις 23 με 25 Οκτώβρη, στο Ισραήλ, αποτελεί η «White and Blue Glory», όνομα το οποίο της δόθηκε από τα χρώματα των σημαιών της Ελλάδας και του Ισραήλ, στην οποία συνεκπαιδεύονται οι στρατιωτικές δυνάμεις της αεροπορίας σε προσομοίωση ρεαλιστικών σεναρίων. Στην ίδια κατεύθυνση η άσκηση «Ηνίοχος», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2015, λαμβάνει χώρα πάλι αυτόν τον μήνα στην Ελλάδα με τη συμμετοχή διάφορων χωρών, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, το Ισραήλ (με αναβαθμισμένο επίπεδο της συμμετοχής) και η Κύπρος. Ο «Ηνίοχος» είναι μια τεράστια, διακλαδική, διακρατική στρατιωτική άσκηση με επιθετικά χαρακτηριστικά. Επί της ουσίας, πρόκειται για έναν εικονικό πόλεμο που εκπαιδεύει τους στρατιώτες στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών και παράλληλα τους προετοιμάζει για τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Στα εγκλήματα του Ισραήλ δεν υπάρχει μόνο η στήριξη των ΗΠΑ... Υπάρχει και η συμβολή και η στήριξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία φέρει ευθύνη για τα κατοχικά εγκλήματα του κράτους-δολοφόνο του Ισραήλ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο στις επιθέσεις της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον των Παλαιστινίων και όχι μόνο.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο της διακρατικής συνεργασίας εξυπηρετεί τα επεκτατικά σχέδια του Ισραήλ, με επίκεντρο την αντιπαράθεσή του με τον Λίβανο και την κατεχόμενη Παλαιστίνη για τις ΑΟΖ και τα κοιτάσματα που εποφθαλμιά και η εταιρεία ελληνικών συμφερόντων Energean Oil & Gas.
Το ελληνικό κράτος επιτίθεται σε κοινωνικούς αγώνες, διατηρεί στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και συγχρόνως αναλαμβάνει ρόλο χωροφύλακα, κάνει συμμαχίες, εξοπλίζεται, προωθεί τα συμφέροντα της εγχώριας αστικής τάξης μέσω και του επιθετικού άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου.
Ο άξονας αυτός καθιστά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την αστική τάξη και κράτος τους, συνενόχους των Ισραηλινών και των εγκλημάτων τους κατά των Παλαιστινίων και των άλλων λαών της Μέσης Ανατολής. Η συνεργασία πέραν από στρατιωτική είναι πολυεπίπεδη και προσφέρει οικονομικά οφέλη στην αστική τάξη και το κράτος της, οφέλη που απορρέουν από το αίμα των Παλαιστινίων, όπως η συνεργασία για τον αγωγό East Med και για την κατασκευή τραμ στην Ιερουσαλήμ από τη ΣΤΑ.ΣΥ και τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Καλούμε σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, την Πέμπτη 14/02 στις 18:00, εναντιωνόμενοι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την αστική τάξη και την εξωτερική τους πολιτική, προτάσσοντας τη διεθνιστική αλληλεγγύη στον ηρωικό αγώνα των Παλαιστινίων.
ΟΧΙ στον αιματοβαμμένο άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου!
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
Να κλείσουν οι βάσεις!

Διαδήλωση ενάντια στην εγκατάσταση πυρηνικών στη βάση του Αράξου και της Ανδραβίδας
• Συγκέντρωση στη βάση του Αράξου, Κυριακή 11/11 στις 11.30 π.μ.

Όλο και πιο σφιχτά δένει, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το λαό της χώρας στο άρμα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και αυτό γιατί συμφώνησε να μετατρέψει ακόμα περισσότερο την χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ, αναβαθμίζοντας και επεκτείνοντας τις νατοϊκές βάσεις.
Δεδομένης της ολοένα και εντεινόμενης κρίσης στις σχέσεις Τουρκίας - ΗΠΑ, η ξεδοντιασμένη από τη χρεοκοπία ελληνική αστική τάξη διεκδικεί να γίνει ο βασικός τοποτηρητής του ιμπεριαλισμού στη ΝΑ Μεσόγειο, μήπως κερδίσει κανά ξεροκόμματο από τους Αμερικάνους και τους Ευρωπαίους καπιταλιστές. Και αυτό τη στιγμή που τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η ΕΕ μαστίζονται από την πολιτική κρίση, ενώ πυκνώνουν μέρα - τη μέρα τα σύννεφα μίας νέας οικονομικής έκρηξης... Η συνδυασμένη οικονομική και πολιτική κρίση οδηγεί στην αύξηση της περικύκλωσης ενάντια σε Ρωσία και Κίνα. Στόχος τους είναι η επαναποικιοποίησή τους, με κάθε τρόπο, μαζί και με στρατιωτικά μέσα. Η Ελλάδα, αποτελεί γι' αυτούς ένα εργαλείο για την επίτευξη αυτού του στόχου. Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το έχει αυτό αποδεχθεί, ανοίγοντας το δρόμο για νέο ''σφαγείο'', μετά από εκείνο των Μνημονίων.

Η ψευτοαριστερή κυβέρνηση κάνει πλάτες στους ιμπεριαλιστές, με την συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία της γείτονος Μακεδονίας με στόχο την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. "Αντάλλαγμα" αποτελεί η επίδειξη εύνοιας από τους δανειστές για μία πιο ''ήπια'' μετα-μνημονιακή διαχείριση των εκρηκτικών κοινωνικών προβλημάτων που άφησαν πίσω τους τα Μνημόνια, αυτά που επέβαλαν οι ιμπεριαλιστές μαζί με τους ντόπιους καπιταλιστές.

Η επιστροφή στην κανονικότητα και την ανάπτυξη, του τέλους των μνημονίων είναι η είσοδος σε μια νέα φάση αφαίμαξης της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Η "διαπραγμάτευση" της κυβέρνησης με τους δανειστές για τη μη περικοπή των συντάξεων το 2019, την αύξηση του κατώτατου μισθού κλπ. δεν είναι παρά προπέτασμα καπνού για την νέα λεηλασία που ετοιμάζει η αστική τάξη το αργότερο μετά το τέλος των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων που έχουμε μπροστά μας το επόμενο έτος...

Ο λαός και η νεολαία δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά φιλοπολεμικά σχέδια και τη μετατροπή της σε χωροφύλακα του ιμπεριαλισμού, παρά την εμπλοκή σε ένα νέο πολεμικό σφαγείο. Κάθε άλλο! Το ζήσαμε τη δεκαετία του '90 με τους πολέμους στη Γιουγκοσλαβία. Δεν θα αφήσουμε να συμβεί ξανά !

Λύση δεν είναι ο εθνικισμός. Οι λαοί της περιοχής μας, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Ο κοινός τους εχθρός είναι οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις, οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ, η ντόπια και διεθνής αστική τάξη.

Χρειάζεται ο κοινός αγώνας, ενάντια στον κοινό ταξικό εχθρό. Απέναντι στα ανθρωποφαγικά πολεμικά σχέδια των κυβερνήσεων και της άρχουσας τάξης, να απαντήσουμε με τον επαναστατικό προλεταριακό διεθνισμό. Ο εχθρός βρίσκεται στην ίδια μας τη χώρα.

Σε Ελλάδα, Τουρκία, Μακεδονία, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα Υπουργεία!
Όχι στον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό, το ρατσισμό, το φασισμό!
Κάτω οι αστικές κυβερνήσεις σε όλα τα Βαλκάνια!
Έξω από τα Βαλκάνια, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ
Για το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των λαών των Βαλκανίων μαζί και της Μακεδονίας.
Για τη διεθνιστική σοσιαλιστική ταξική ενότητα και δράση των βαλκανικών λαών.
Για την εργατική εξουσία, τη Βαλκανική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία και τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης!


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (κ.ο. Πάτρας)
6/11/2018