Χρήσιμα Links

   
     
     
     
     
     

Εκδηλώσεις - Καλέσματα

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Ενάντια στο εθνικιστικό συλλαλητήριο
στις 20 Ιανουαρίου


Η συνταγματική αλλαγή στην Δημοκρατία της Μακεδονίας έγινε. Οι πιέσεις του ελληνικού καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού ευόδωσαν και μια μικρή χώρα οδηγήθηκε στην αλλαγή της ταυτότητας της προς όφελος των ελληνικών οικονομικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων που υπηρετεί η ελληνική κυβέρνηση. Μέσα στους κυβερνητικούς κλυδωνισμούς που προκύπτουν από την ανάγκη ψήφισης της συνθήκης των Πρεσπών από την ελληνική βουλή το επόμενο χρονικό διάστημα, θηλειά στον λαιμό του Μακεδονικού λαού από την ιμπεριαλιστική πολιτική του ελληνικού καπιταλισμού, η ακροδεξιά πτέρυγα της κυβερνητικής συμμαχίας καταρρέει και αποχωρεί. Νέες συμμαχίες στήνονται, στην προσπάθεια να ανασυνταχθεί το πολιτικό προσωπικό του συστήματος.
Την ίδια στιγμή η ακροδεξιά δεν εγκαταλείπει τους στόχους της να στήσει ένα ακροδεξιό μέτωπο εθνικιστικού και ρατσιστικού δηλητηρίου στην κοινωνία. ΝΔ με όλο τον ακροδεξιό συρφετό που σταβλίζει, χρυσή αυγή και όλος ο φασιστικός αστερισμός οργανώσεων που στήνεται προετοιμάζονται να πάνε στις εκλογές μέσα σε ένα κλίμα εθνικιστικών κραυγών και παροξυσμού. Νέο συλλαλητήριο στήνεται στην Αθήνα (20 Ιανουαρίου στην πλατεία Συντάγματος) ως συνέχεια των περσινών άμαζων φιάσκων.
Το διεθνιστικό στρατόπεδο συνεχίζει την μάχη απέναντι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και βάζει φραγμό στην προσπάθεια της ακροδεξιάς να σπείρει το εθνικιστικό δηλητήριο στους εργαζόμενους και στην νεολαία και να εμποδίσει κάθε προσπάθεια εμφάνισης φασιστικών οργανώσεων στο κέντρο της Αθήνας.
ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 13:00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
• Αναγνώριση τώρα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας
• Αναγνώριση της μακεδονικής μειονότητας που ζει στην Ελλάδα, πλήρη εθνικά, γλωσσικά, πολιτιστικά δικαιώματα
• Δικαίωμα επαναπατρισμού στους Μακεδόνες πολιτικούς πρόσφυγες του εμφυλίου
• Κοινοί ταξικοί διεθνιστικοί αγώνες των λαών των Βαλκανίων ενάντια στους εθνικισμούς και τον ιμπεριαλισμό.
Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ)
ΟΚΔΕ- ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ)

Κάλεσμα για
Κοινωνικό Φροντιστήριο
Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, 11 π.μ.
στον Ανοιχτό Κοινωνικό Χώρο Ιλίου
(Ιδομενέως 32, Ίλιον)

Παρά την δήθεν έξοδο από τα Μνημόνια, η μεγάλη ανέχεια που αυτά έφεραν συνεχίζεται και θα συνεχίζεται για πολύ ακόμα...
Παράλληλα, όμως, διατηρείται και η μεγάλη ανάγκη μας να καλύψουμε βασικές υποχρεώσεις και επιθυμίες μας.
Μία από αυτές είναι να τελειώσουμε το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο ή ακόμα και να περάσουμε στο Πανεπιστήμιο.
Γι' αυτό, ο Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος Ιλίου παίρνει την πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση ενός Κοινωνικού Φροντιστηρίου, στο οποίο οι μαθητές θα μπορούν να έχουν βοήθεια για τα μαθήματά τους δωρεάν από δασκάλους και καθηγητές.
Όσοι μαθητές επιθυμούν να έχουν μία τέτοια βοήθεια και όσοι εκπαιδευτικοί ή φοιτητές επιθυμούν να τη δώσουν, ας έλθουν σε επικοινωνία μαζί μας.
Η πρωτοβουλία μας οργανώνει νέα ανοιχτή σύσκεψη την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, ώρα 11 πμ, στον Ανοιχτό Κοινωνικό Χώρο Ιλίου (Ιδομενέως 32, Ίλιον)

Για επικοινωνία :
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Κάλεσμα σε Συγκέντρωση - Συζήτηση
Λόφος Φιλοπάππου
ανοιχτός και ζωντανός για τους κατοίκους
& όχι φιλέτο για τους ιδιώτες και τους διεθνείς τοκογλύφους
Στις 3 Νοέμβρη 2018 συμπληρώνονται 16 χρόνια από την δημιουργία ενός πρωτόγνωρου ανεξάρτητου μαζικού κινήματος κατοίκων στις γειτονιές μας. Στις 3/11/2002 καλέστηκε με πρωτοβουλία λίγων ατόμων και σύνθημα "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Όλοι οι κάτοικοι πρέπει να εξ - ΕΓΕΡΘΟΥΜΕ" η πρώτη Συγκέντρωση Οργής και Διαμαρτυρίας - Λαϊκή Συνέλευση στον περιφερειακό του Φιλοπάππου, ενάντια στο κλείσιμο των εισόδων ελεύθερης πρόσβασης και την εμπορευματοποίηση του Λόφου. Περισσότεροι από 500 κάτοικοι κάθε ηλικίας μετά από συζήτηση, αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ και έριξαν τα κάγκελα της περίφραξης που στήθηκαν με πρόσχημα την αξιοποίηση και την αρχαιολογική ανάδειξη του λόφου.
Ο λόφος του Φιλοπάππου είναι μία ελεύθερη έκταση 700 στρεμμάτων στην καρδιά της Αθήνας. Εχει πολυδιάστατο χαρακτήρα, είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος, αλλά πάνω απ' όλα ήταν πάντα ένας ελεύθερος χώρος με σημαντικό οικοσύστημα, ένας χώρος περιπάτου και αναψυχής. Αυτόν τον ελεύθερο δημόσιο χώρο με αποφασιστικότητα διεκδίκησαν και προστάτευσαν οι κάτοικοι, όταν η Ανώνυμος Εταιρία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας (ΕΑΧΑ ΑΕ), το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και ο Δήμος της Αθήνας, ήθελαν να περιφράξουν με κάγκελα, να βάλουν φωτισμούς και εισιτήρια, να ανοίξουν δρόμους και να τον εμπορευματοποιήσουν με υπαίθριες εκθέσεις γλυπτικής, θέατρα τύπου Λυκαβηττού, αναψυκτήρια και μαγαζιά. Οι κάτοικοι από το 2002 και μετά με το διαρκή αγώνα τους, ανέπτυξαν ένα πολύμορφο και μαζικό κίνημα, σύρθηκαν πολλές φορές στις αίθουσες των δικαστηρίων – με αποφάσεις υπέρ των κατοίκων. Μέσα από λαϊκές συνελεύσεις, πορείες, διαμαρτυρίες, ημερίδες, δενδροφυτεύσεις κατάφεραν να μείνει προσβάσιμος για όλο το εικοσιτετράωρο χωρίς περιφράξεις και άλλου είδους εμπορική εκμετάλλευση, σταμάτησαν την καταστροφή των λιθόστρωτων του Λουμπαρδιάρη από τη διέλευση αυτοκίνητων, απέτρεψαν χάρις στην καθημερινή επιφυλακή -τον Αύγουστο 2003- την ολοκληρωτική καταστροφή του από 17 εμπρησμούς. Διεκδίκησαν και συνεχίζουν να διεκδικούν την πυροπροστασία του, την φροντίδα και άρδευση των δέντρων και των φυτών, τον σεβασμό στην βιοποικιλότητά του και την ελεύθερη πρόσβαση για όλους και όλες, αποτρέποντας τα σχέδια για την εκμετάλλευσή του ως άλλη μια πηγή κέρδους για τους καπιταλιστές.
Την 15/8/2018 αργά τη νύχτα έχασε τη ζωή του πέφτοντας από ύψος 20 μέτρων στο λόφο ένας 25χρονος, όταν 3 άτομα προσπάθησαν να τον ληστέψουν. Και αυτό το τραγικό γεγονός έγινε βούτυρο στο ψωμί των media παρουσιάζοντας ένα λόφο απλησίαστο και παίζοντας τον δικό τους ρόλο στο επικοινωνιακό παιχνίδι του κράτους και των επιχειρηματιών.
Στη καρδιά της Αθήνας, ο λόφος είναι ένα ωραίο φιλέτο για εκμετάλλευση. Από την μία, στις γειτονιές που τον περιβάλλουν η τουριστικοποίηση αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς και ο λόφος προβάλλεται ως δελεαστικό τουριστικό αξιοθέατο. Από την άλλη, σχέδια για το ξεπούλημα και μεταβίβαση 10.000 μνημείων στο Υπερταμείο είναι προς συζήτηση από τους κυβερνώντες, που πιθανά να περιλαμβάνουν και κομμάτια του λόφου. Ετσι το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα έχει την κυριότητα ενός μουσείου ή αρχαιολογικού χώρου αφού θα δωθούν στους δανειστές ως εγγύηση δανείων του δημοσίου χρέους για έναν ολόκληρο αιώνα.
Την εποχή "άνθησης" για την Ελλάδα, των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, που εκτός των άλλων υπέρογκων ποσών, -σπαταλήθηκαν περίπου 10 δις ευρώ για έργα βιτρίνας-, το κίνημα απέτρεψε να πωληθούν τμήματα του λόφου στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέσω των Ελ. Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ ΑΕ) πρώην ΕΟΤ, όπως το Θέατρο της Δώρας Στράτου, το αναψυκτήριο του Λουμπαρδιάρη και το εστιατόριο του Διονύσου.
Σήμερα την εποχή της σήψης του καπιταλισμού, που γεννά πολέμους και μετανάστευση, με το ΔΝΤ και τα μνημόνια, με το ξεπούλημα των δασικών εκτάσεων, την υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων, τις ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών αγαθών, την καταστολή και τον ελέγχο της ζωής "για μια ζωή, χωρίς ζωή", οι κυβερνώντες διαμέσου των ΜΜΕ σε στενή συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία και με πρόφαση την εγκληματικότητα, προτείνουν να εφαρμόσουν ξανά όλα εκείνα τα σχέδια που το κίνημα κατοίκων είχε αποτρέψει από το 2002 και μετά. Γνωρίζουμε και από άλλους κλειστούς ελεύθερους (π.χ. Πεδίο Αρεως) ότι οι περιφράξεις δεν εμποδίζουν την εγκληματικότητα, αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι γκετοποίηση και απομόνωση. Τα κάγκελα, η αστυνομοκρατία στο λόφο και τελικά η αποστείρωσή του από τους κατοίκους του, είναι λύσεις μόνο γι' αυτούς που θέλουν να τον ιδιωτικοποιήσουν και να τον ξεπουλήσουν.
Οι κάτοικοι αγωνίζονται ενάντια στη βιοεξουσία και τον βιοέλεγχο σε μια πόλη "φυλακή" που όλα θα πωλούνται και θα αγοράζονται, για έναν Ελεύθερο Ανοιχτό και Ζωντανό λόφο Φιλοπάππου μακριά από οποιαδήποτε οικονομική εκμετάλλευση χωρίς κάγκελα, μαγαζιά και εισιτήρια για όφελος των ιδιωτών και των διεθνών τοκογλύφων.
Η 'Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων - Θησείου – Κουκακίου' καλεί σε συγκέντρωση - συζήτηση την Κυριακή 14 Οκτώβρη 2018, στις 11.30 π.μ. στο πάρκο Βουτιέ, στον περιφερειακό του λόφου, απέναντι απ' το θέατρο Δώρας Στράτου.
Τρ. Β

200 Xρόνια Mαρξ
Θεωρητικό διήμερο για την κρίση από τη σκοπιά του Kεφαλαίου του Mαρξ

Ένα σημαντικό διήμερο για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Kαρλ Mαρξ, οργάνωσε η επαναστατική Mαρξιστική Eπιθεώρηση, η Nέα Προοπτική και το διεθνές θεωρητικό περιοδικό Critique. Tο γενικό θέμα του διημέρου ήταν η Κρίση και "Κεφάλαιο" του Mάρξ.
Mαρξιστές από την Eλλάδα και άλλες χώρες έδωσαν διαλέξεις επιχειρώντας με όπλο τις θεωρητικές αναλύσεις του Mαρξ στο Kεφάλαιο να διεισδύσουν στους νόμους της παρούσας κρίσης του παγκόσμιου καπιταλισμού.
Δύο απογεύματα, Δευτέρα 22 και Tρίτη 23 Oκτωβρίου, στο Σύλλογο Eλλήνων Aρχαιολόγων πολλές δεκάδες φίλοι/ες, σύντροφοι και συντρόφισσες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στη συζήτηση για μια βαθύτερη διείσδυση, πίσω από τις εντυπώσεις της εξωτερικής όψης, στην ουσία της καπιταλιστικής κρίσης.

Ομιλητές ήταν η Aνναμαρία Άρτνερ, καθηγήτρια Πανεπιστημίου στην Βουδαπέστη και ερευνήτρια του Ινστιτιούτου Παγκόσμιας Οικονομίας της Ουγγρικής Ακαδημίας Επιστημών με θέμα "Παγκόσμιοι κύκλοι και κρίσεις - μια μαρξιστική ανάλυση"· ο Λατίφ Πάρκερ, από τη Nότια Aφρική, μέλος της συντακτικής επιτροπής της Critique, με θέμα "Ο αντίκτυπος της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης στην Αφρική"· ο Γιάννης Μηλιός, καθηγητής στο EMΠ και εκδότης του θεωρητικού περιοδικού Θέσεις με θέμα "Περισσότερη πειθαρχία για περισσότερη αστάθεια: το χρηματοοικονομικό κεφάλαιο ως τεχνολογία εξουσίας"· και ο Σάββας Μιχαήλ, γ.γραμματέας του EEK με θέμα "Πού πάει η Ευρώπη; Κρίση, Ταξική Πάλη, και η άνοδος της άκρας Δεξιάς". (Mια ξαφνική ασθένεια απέτρεψε τον Χιλέλ Τίκτιν, εκδότη της Critique να παραβρεθεί και να μιλήσει στην εκδήλωση).
Η πρώτη μέρα του διεθνούς διημέρου άνοιξε με την εισήγηση της Ανναμαρία Άρτνερ καθηγήτριας αλλά και αριστερής ακτιβίστριας του αντιπολεμικού και αντικαπιταλιστικού κινήματος στην Ουγγαρία.
Η Ανναμαρία Άρτνερ τόνισε τα βασικά σημεία της διαλεκτικής μεθόδου του Μαρξ και τις επαναστατικές αναλύσεις του "Κεφαλαίου".
Ανέπτυξε με διεισδυτικό και πρωτότυπο τρόπο την λειτουργία του καπιταλισμού ως παγκόσμιου συστήματος με εσωτερική ιεράρχηση από τα μητροπολιτικά καπιταλιστικά κέντρα στις χώρες της ημιπεριφέρειας και της περιφέρειας, την μεταφορά αξίας από τους ασθενέστερους στους ισχυρότερους και αντίστροφα την μεταφορά του βάρους της κρίσης στους ασθενέστερους...
Η παρούσα παγκόσμια κρίση, τόνισε, εκδηλώνει το κομβικό σημείο στο οποίο έχει φτάσει το σύστημα, απαιτώντας ένα άλμα: ή καπιταλισμός θα αλλάξει πράγμα ανέφικτο ή θα πυροδοτηθεί η παγκόσμια επανάσταση

O Λατίφ Πάρκερ παρουσίασε ανάγλυφα και με πλούσια στοιχεία τις επιπτώσεις της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης στην Αφρική. H πιο εύφορη, πλούσια ήπειρος, είναι συνάμα και η φτωχότερη στον πλανήτη λόγω της εκμετάλλευσης από το κεφάλαιο των δυτικών πολυεθνικών κολοσσών με τραγικές επιπτώσεις στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. H κατάσταση είναι επίσης δραματική στη Nότια Aφρική όπου οι κοινωνικές ανισότητες, η φτώχεια, η ανεργία, έχουν επιδεινωθεί μετά την άνοδο του ANC στην εξουσία, οι δε μεταδοτικές ασθένειες κάνουν θραύση.
Tην δεύτερη ημέρα, Tρίτη, ο Γιάννης Mηλιός αναφέρθηκε σε θεμελιώδεις έννοιες της μαρξικής κριτικής της πολιτικής οικονομίας και συνέδεσε την ανάλυση του Mαρξ για το φετιχισμό του εμπορεύματος με το χρηματοπιστωτικό πλασματικό κεφάλαιο.
Αναφερόμενος στην πρόσφατη κρίση είπε ότι «συνιστά την κατάληξη των σύνθετων αποτελεσμάτων της ταξικής πάλης στους κόλπους των σύγχρονων καπιταλιστικών κοινωνικών σχηματισμών. Η έκρηξη των χρηματοπιστωτικών παραγώγων και των καινοτόμων μορφών διαχείρισης κινδύνου συνέβαλαν ασφαλώς στην πυροδότηση και ταχεία διάδοση της κρίσης, αλλά δεν ήταν η αιτία της. «Αιτία» της κρίσης συνιστά η συμπύκνωση του συνόλου των αντιφάσεων που διέπουν το καπιταλιστικό σύστημα. Οι κρίσεις είναι εγγενές φαινόμενο του καπιταλισμού».
O Σάββας Mιχαήλ αναφέρθηκε στη χρεοκοπία της αστικής σκέψης να προβλέψει, να εξηγήσει την κρίση που ξέσπασε το 2007-8 κι ακόμα να βγάλει τα μαθήματα από την κρίση. Οι δύο οικονομικές στρατηγικές των καπιταλιστών, η κευνσιανή και η νεοφιλελεύθερη έχουν χρεοκοπήσει, κι είμαστε ενώπιον μιας νέας φάσης επιδείνωσης της παγκόσμιας κρίσης, με πρώτα θύματα τις λεγόμενες αναδυόμενες αγορές (Aργεντινή, Tουρκία, N. Aφρική, Bραζιλία κ.ά.). Eξέτασε την άνοδο της ακροδεξιάς και ανοικτά φασιστικής δεξιάς στην Eυρώπη, τις ομοιότητες αλλά και τις διαφορές από το 1930 και τους ταξικούς αγώνες που δίνονται στην Ήπειρο και την ανάγκη μιας διεθνούς επαναστατικής δράσης του προλεταριάτου για την σοσιαλιστική επανάσταση. (Oι εισηγήσεις του Σάββα Mιχαήλ, του Γιάννη Mηλιού και των άλλων εισηγητών θα δημοσιευτούν στα προσεχή φύλλα της Nέας Προοπτικής).

Συνέδριο της Critique στο Λονδίνο
Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου έγινε στο Λονδίνο το ετήσιο Συνέδριο του διεθνούς θεωρητικού περιoδικού Critique στο London School of Economics. Oμιλητές ήταν οι Χιλλέλ Τίκτιν (Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης), Μικ Κοξ (London School of Economics), Πήτερ Νόλαν (Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ) και Σάββας Μιχαήλ (Eλλάδα – EEK). Θέματα των εισηγήσεων και της πλούσιας συζήτησης που ακολούθησε ήταν η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση σήμερα, η Κίνα, το Brexit, η Ευρώπη, η άνοδος του Τραμπ και της άκρας Δεξιάς, η στρατηγική της άρχουσας τάξης.

 

 

 

Σε σύσκεψη καλούν το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ), η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας (ΟΕΝ), η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ), η ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, την Παρασκευή 27 Απριλίου, 7 μ.μ., στο Πολυτεχνείο (Αθήνα).

 

Η σύσκεψη έχει ως στόχο να προγραμματίσει νέες κοινές διεθνιστικές δράσεις ενάντια στον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Αποτελεί συνέχεια των δράσεων που αναπτύχθηκαν το τελευταίο δίμηνο με αφετηρία τη αντι-εθνικιστική συγκέντρωση της 4ης Φλεβάρη στην Αθήνα, τη διεθνιστική διαδήλωση της 24ης Φλεβάρη και την εκδήλωση της 2ας Μάρτη στην ΑΣΟΕΕ.

Αναλυτικά, το κάλεσμα των έξι οργανώσεων, συλλογικοτήτων και κινήσεων για τη σύσκεψη της Παρασκευή 27 Απρίλη έχει ως εξής :

''Την ίδια χρονική στιγμή με το ξεδίπλωμα της πολιτικής της κυβέρνησης που αμφισβητεί το δικαίωμα του Μακεδονικού λαού να αυτοπροσδιορίζεται με το συνταγματικό του όνομα, βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα εκστρατεία δηλητηρίασης των εργαζομένων και ευρύτερα της κοινωνίας με το εθνικιστικό δηλητήριο, με αφορμή τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από το καθεστώς Ερντογάν εντός τουρκικού εδάφους, τα δικαιώματα εκμετάλλευσης στις ΑΟΖ. Την ίδια στιγμή μέσα στην Ελλάδα οξύνονται οι προετοιμασίες πολέμου μέσα από την κατακόρυφη αύξηση των εξοπλισμών, τη συζήτηση που διεξάγεται για αύξηση της στρατιωτικής θητείας.
Για άλλη μια φορά στήνεται μια ψευδής εικόνα μιας Ελλάδας αμυνόμενης και απειλούμενης από την Τουρκία.
Αυτό δεν απαλλάσσει τις ευθύνες της κυβέρνησης Ερντογάν. Οι εργαζόμενοι, το ταξικό κίνημα στην Τουρκία το γνωρίζουν καλύτερα από εμάς.
Η μονομερής όμως μετατόπιση των ευθυνών στην τουρκική αστική τάξη, αναδεικνύοντας την «τουρκική επεκτατικότητα» και αποκρύπτοντας την επιθετικότητα και το ρόλο στα Βαλκάνια της ελληνικής αστικής τάξης, είναι για το ταξικό κίνημα όχι μόνο αποπροσανατολιστική αλλά και επικίνδυνη, γιατί αφήνει χώρο στην ανάπτυξη του εθνικισμού και τελικά βάζει πλάτη στην ντόπια αστική τάξη.
Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά στην επιθετική και φιλοπόλεμη συμμαχία με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο, για να λάβει μεγαλύτερο μερίδιο αγορών, παραγωγικών πηγών και κερδών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, ως ο πιο αξιόπιστος υλοποιητής των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών γενικά, των αμερικανικών ειδικά. Είναι συνεταίρος και συνδιαχειριστής στην κυπριακή ΑΟΖ. Εντείνει την καταστολή στο εσωτερικό προληπτικά και προετοιμάζει ένα πολεμικό κλίμα. Νέα εξοπλιστικά προγράμματα ετοιμάζονται την ώρα που η μνημονιακή πολιτική έχει στραγγαλίσει μισθούς και κοινωνικές παροχές.
Βασικό καθήκον μας είναι η πάλη μας ενάντια στη «δικιά μας» αστική τάξη και κυβέρνηση.  Ο στόχος μας είναι να παρεμποδίσουμε την κλιμάκωση των εθνικιστικών ανταγωνισμών, «αφοπλίζοντας» πολιτικά και υλικά το «δικό μας» εθνικό εταίρο σε αυτή την αντιδραστική διαμάχη. Δεν είναι εχθροί μας οι γειτονικοί λαοί. Εχθρός μας είναι η ντόπια αστική τάξη, το σύστημα της, το κράτος της, μαζί και οι ένοπλες δυνάμεις της. Γι’ αυτό παλεύουμε για την ανατροπή του καπιταλισμού. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει ειρήνη στους λαούς.  Να βάλουμε φραγμό στην πολιτική της καθώς και σε κάθε προσπάθεια συσπείρωσης και επανεμφάνισης της ακροδεξιάς και των ναζιστών. Να διώξουμε τους ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια! Να παλέψουμε σε όλες τις χώρες τν Βαλκανίων ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Για τη κοινή επαναστατική διεθνιστική πάλη των λαών των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.
Σας καλούμε στο Πολυτεχνείο την Παρασκευή 27 Απριλίου στις 7 μ.μ. για να δούμε από κοινού τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την διεθνιστική παρέμβασή μας απέναντι στη νέα επικίνδυνα φιλοπόλεμη εμπλοκή της Ελλάδας στη Βαλκανική και τη Μέση Ανατολή. Έχουμε πίσω μας τις αναγκαίες και πετυχημένες απαντήσεις του διεθνιστικού κινήματος απέναντι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, την αλληλεγγύη μας στο Μακεδονικό λαό. Τώρα είναι η ώρα της κλιμάκωσης της διεθνιστικής πάλης. Να οργανώσουμε από κοινού μέσα στις γειτονιές, σε εργατικούς χώρους και χώρους νεολαίας μια πλατιά διεθνιστική καμπάνια με εκδηλώσεις, συλλαλητήρια, και να δούμε μαζί την οργάνωση μιας διεθνιστικής συνέλευσης στην Αθήνα τέλη Μαΐου.
Πρώτος σταθμός να είναι η διαμόρφωση ενός διεθνιστικού, αντικυβερνητικού και αντιπολεμικού μπλοκ στη φετινή Πρωτομαγιά''.